Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

H "Λαλά" μου η Τάσα! Στίχους με νόημα...!

Γράφει ο Γιάννης Αργυρός
Η "λαλά"* μου η Τάσα 1909 - 1991, γνωστή σ΄ όλους τους μεγαλύτερους που την έζησαν τότε στη Μέσα Γωνιά ή Παλιό Χωριό της Επισκοπής Γωνιάς και αργότερα στο Καμάρι, ήταν μια συμπαθητική γιαγιά πάντα με τις χρήσιμες συμβουλές της, αλλά και τον καλό της τον λόγο. 
Παρόλο που όρασή της ήταν αρκετά περιορισμένη, της άρεσε πολύ να διαβάσει διάφορα ωφέλιμα βιβλία, που σαν μέλισσα τρυγούσε το ανάλογο περιεχόμενό τους και προσπαθούσε να τα εφαρμόσει στη ζωή της.
Από όλο αυτό το υλικό, αλλά και την σωφροσύνη της της άρεσε πολύ να αυτοσχεδιάζει διάφορους στίχους και να τις μεταφέρει στον περίγυρό της.
Ένας από όλους αυτούς είναι και αυτός που θα αναφέρουμε στη συνέχεια μέσα , σχετικά με τον κύκλο και τα χρόνια της ζωής του ανθρώπου.

10 Στα δέκα μαθητής καλός.

20 Στα είκοσι για κληρωτός.

30 Στα τριάντα ζευγαρώνεις.

40 Στα σαράντα λύνεις και δένεις τα παιδιά σου να αναθρέψεις.

50 Στα πενήντα δίνεις συμβουλή, αν έχεις κεφαλή καλή.

60 Στα εξήντα καμπουρώνεις και μαγκούρα αρματώνεις.

70 Στα εβδομήντα δεν φελάς, μόνο τα ψωμιά χαλάς.

80 Στα ογδόντα οι δικοί του του βαριούνται τη ζωή του.

90 Στα ενενήντα, Χριστέ μου,  μη τον κάνεις εκατό, γιατί δεν τον 'νε νταγιαντούμε** πιο!


 

*  Γιαγιά
**Αντέχουμε
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε