Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Η ΘΗΡΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

Οι αρχαιολόγοι ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΜΑΣ και ΜΑΡΙΖΑ ΜΑΡΘΑΡΗ παρουσιάζουν τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου και δίνουν πληροφορίες για τον πρωτοκυκλαδικό αυτό πολιτισμό. Αναλυτικά αναφέρονται τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αστικής κοινωνίας του Ακρωτηρίου (πολεοδομικός σχηματισμός, δρόμοι, αποχετευτικό δίκτυο), η καθημερινότητα των κατοίκων όπως αυτή αποτυπώνεται στα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ στοιχεία δίνονται για την κεραμική και την αρχιτεκτονική. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις τοιχογραφίες των οικιών της Θήρας και τη σπουδαιότητά τους. Στη συνέχεια ο παλαιοντολόγος ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΛΙΤΖΕΛΟΣ αναφέρεται στην στρωματογραφία του νησιού και στα φυτικά απολιθώματα, καθώς και στα στοιχεία που αντλούμε για τη προμινωική βλάστηση.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε