Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Σαντορινιό Ζευγάρισμα - Όργωμα, με Σαντορινιό Αλέτρι!!!

 Γράφει ο Γιάννης Αργυρός
 Είχαμε την τύχη να συναντήσουμε έναν παλιό και παραδοσιακό ζευγολάτη τον Μπαρμπα-Κοσμά, ο οποίος όργωνε με σαντορινιό αλέτρι.
   Στη Σαντορίνη και σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο "ζευγαρίσματος" υπάρχουν  δύο είδη αλέτρων, το σαντορινιό που είναι ξύλινο μικρό και ευθύ υνί, όπως μπορείτε να δείτε στη ανάρτησή μας αυτή, αλλά και το ξενικό που είναι μεγαλύτερο και κυρτό υνί, το οποίο είναι εξ΄ ολοκλήρου σιδερένιο.
Η ανάλογη επιλογή του αλέτρου είναι σύμφωνα με την χρήση της καλλιέργειας, αλλά η πιο επικρατέστερη μορφή οργώματος είναι το ξενικό υνί.
Πηγή: Γιάννης Αργυρός Σαντορίνη
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε