Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Εστιατόριο στη Σαντορίνη στα 101 καλύτερα του κόσμου – Είναι το μοναδικό ελληνικό

Η έκδοση του καταλόγου με τα 101 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου από τη νεοϋρκέζικη λίστα του thedailymeal.com περιλαμβάνει τη Σελήνη από τον Πύργο Σαντορίνης για δεύτερη φορά, ανεβάζοντας μάλιστα το εστιατόριο από την 94η στην 82η θέση.

Tο εστιατόριο που άνοιξε πριν από 27 χρόνια στα Φηρά και από το 2010 βρίσκεται στον Πύργο της Σαντορίνης, μεγαλουργεί χρησιμοποιώντας τα μοναδικά τοπικά προϊόντα του νησιού προσφέροντας σπουδαία μαγειρική με μοναδική θέα. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η ελληνική γαστρονομία αποτελεί απίστευτα δυναμικό όπλο για την τουριστική προώθηση της χώρας.




Ο σκοπός του Selene, γράφει ο συντάκτης του άρθρου, είναι να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα και την κουζίνα του νησιού. Ανοιξε πριν 27 χρόνια στα Φηρά της Σαντορίνης και αργότερα μετακόμισε στο κέντρο του Πύργου και συγκεκριμένα σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία του νησιού, προσφέροντας έτσι συγκλονιστική θέα από την τραπεζαρία.
Το Selene οφείλει την παγκόσμια φήμη του και σε έναν καινούριο σεφ, τον Νίκο Μπούκη. Το μενού περιλαμβάνει λιχουδιές όπως σαρδέλες σε τάρτα ψωμιού σερβιρισμένες με καρπάτσο μοσχαριού, καρύδια και καρυδέλαιο.
Από τη στιγμή που μετακόμισε στον Πύργο το εστιατόριο πρόσθεσε και μια πιο ανεπίσημη ταβέρνα καθώς και ένα λαογραφικό μουσείο με εκθέματα παραδοσιακής, αγροτικής παραγωγής. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα πακέτο που περιλαμβάνει γευσιγνωσία κρασιού, μια επίσκεψη στο μουσείο, μαθήματα μαγειρικής.

Οι φωτογραφίες είναι από το σάιτ του εστιατορίου:












Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε