Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα που βρίσκονταν στη Θήρα η περίγραφή της εκτέλεσης των Βουρβουλιανών 29.4.1944 από τον Γιώργο Χάλαρη

Γράφει ο Γιάννης Αργυρός
Η 29η Απριλίου 1944 ήταν μια μαύρη και μελανή μέρα για το χωριό του Βουρβούλου, αλλά και γενικότερα για το νησί της Σαντορίνης.
Κατά την ημέρα αυτή γερμανικά κατοχικά στρατεύματα που βρίσκονταν στη Θήρα, έστησαν στον τοίχο τους πέντε Βουρβουλιανούς συμπατριώτες μας, οι οποίοι συμμετείχαν σε κοινή Καταδρομική Επίθεση, των Συμμαχικών Δυνάμεων με τον Ιερό Λόχο.Τους εκτέλεσαν στο συγκεκριμένο σημείο και τη θέση τους σήμερα, έχουν πάρει τα πέντε κυπαρίσσια που μπορεί να δει ο επισκέπτης του χώρου αυτού.

Ένας από τους πέντε εκτελεσθέντες ήταν και ο τότε Πρόεδρος του Χωριού Νικήτας Χάλαρης.


Το σπίτι τους βρισκόταν απέναντι από το σημείο της εκτέλεσης και σημερινό μνημείο, όπου όλες οι ανακρίσεις των Γερμανών γινόταν στην αυλή του Προέδρου. 

Η γυναίκα του έζησε από κοντά όλα αυτά τα γεγονότα, στη συνέχεια τα μετέφερε στα παιδιά της όπως ακριβώς τα είδε και άκουσε.

Κατά την περίοδο αυτή και ημερομηνία της εκτέλεσης, ο μικρός της Γιώργος ήταν τότε 14 μηνών.

πηγή:giannisargyros
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε