Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη

Ενώ το νησί «βουλιάζει» από τουρίστες


«Περιμένουμε τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη», δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού –  Τυχεροί όσοι είχαν προνοήσει να πάρουν γεννήτριες - «Κεριά και ζεστή μπύρα», γράφουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης - Ελπίδες για οριστική αποκατάσταση σήμερα του προβλήματος

Συνεχίζεται η μάχη με το χρόνο στη Σαντορίνη προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει το νησί μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο Μονολίθι.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Σαντορίνης, Τάσος Ζώρζος, η ελπίδα είναι ότι σήμερα θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση με τη βοήθεια των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που θα φτάσουν στο νησί με τα πλοία του πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με τον κ. Ζώρζο κατά τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε περιοδικά και εκ περιτροπής ρεύμα σε όλες τις περιοχές του νησιού προσθέτοντας ότι κάθε ώρα που περνάει το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ολοένα και καλύτερα.

«Κάθε ώρα που περνάει έχουμε μια βελτίωση της κατάστασης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί αναμένονται γεννήτριες ισχύος άνω των 10 μεγαβάτ που μεταφέρονται με το Αρματαγωγό του πολεμικού ναυτικού, «Χίος».

Τι έγραψαν τα διεθνή μέσα

Η διακοπή ηλεκτροδότησης στο νησί που αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό απασχόλησε και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με την είδηση να φτάνει μέχρι τη μακρινή Σιγκαπούρη.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian έγραψε ότι οι επισκέπτες του νησιού αναμένεται να δειπνήσουν υπό το φως των κεριών με ζεστή μπύρα, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Τις προβλέψεις της βρετανικής εφημερίδας για ρομαντικό δείπνο προτίμησε και η ιστοσελίδα από τη Σιγκαπούρη, straitstimes.com, που αναπαρήγαγε το δημοσίευμα.

Το ιταλικό πρακτορείο RaiNews έκανε λόγο για ταλαιπωρία των επισκεπτών του νησιού, που διανύει την πιο έντονη τουριστική περίοδό του.

Στη διακοπή αναφέρθηκαν τα αμερικανικά δίκτυα ABC και FoxNews μεταφέροντας, μάλιστα, τις δηλώσεις του δημάρχου Θήρας, Αναστάσιου-Νίκου Ζώρζου πως θα ξεκινούσε σταδιακά η εκ περιτροπής παροχή ρεύματος, ανά περιοχή.

«Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα και τα γραφικά χωριά της που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στους βράχους της. Αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς, που προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο», ανέφερε  χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του FoxNews.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε