Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Δεν πληρώνουν φόρους οι «πλούσιοι» και... τους πληρώνουν οι φτωχοί

«Βούλιαξαν» τα έσοδα από Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Μύκονο και Σαντορίνη - Οι 118 από τις 140 ΔΟΥ απέτυχαν να πιάσουν τους στόχους είσπραξης
Γράφει ο  Κωστής Πλάντζος
«Στα χαρτιά» έμειναν οι εισπράξεις φόρων από εφορίες "μεγάλου πλούτου", την ώρα που οι φορολογούμενοι από τις λαϊκές συνοικίες αγκομαχούν για να πληρώσουν όσα τους ζητά η εφορία.
Τα στοιχεία είσπραξης για τον Απρίλιο του 2013 δείχνουν ότι εφορίες σε περιοχές που θεωρούνται «προνομιούχες» απέτυχαν να συλλέξουν τα έσοδα που υπολόγιζε το υπουργείο Οικονομικών. Αντιθέτως πάνω και από τους στόχους εκτινάχθηκαν τα έσοδα από φτωχογειτονιές και υποβαθμισμένες περιοχές της Ελλάδας.
Συνολικά οι 118 από τις 140 ΔΟΥ απέτυχαν να επιτύχουν τους στόχους είσπραξης που είχαν τεθεί. Ανάμεσα στις ΔΟΥ με τις χειρότερες επιδόσεις όμως ξεχωρίζουν ΔΟΥ με πολύ μεγάλη υστέρηση, όπως:
- η Μύκονος: -48,3%
- η Ύδρα:  - 40%
- το Παλαιό Φάληρο  -37,7%
- η Σαντορίνη     -35,2%
- η ΔΟΥ Κηφισιά (περιλαμβάνει τον Άγ. Στέφανο) με υστέρηση 35,4%
- η ΔΟΥ Γλυφάδας («πιάνει» και Βούλα, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη) με -30%
- η ΔΟΥ Πλοίων (των «εφοπλιστών»)      με  -18,1%.
- η ΔΥΟ Ψυχικού με -15,6%.
Αντιθέτως, από τις μόλις 22 ΔΟΥ που πέτυχαν τους στόχους, εντυπωσιάζουν τα υψηλά ποσοστά υπέρβασης εσόδων:
- της Β΄ Περιστερίου κατά 30,8%.
- της Α΄ΔΟΥ Αθηνών που περιλαμβάνει μεν το Σύνταγμα και το Κολωνάκι, αλλά επίσης και όλο το υποβαθμισμένο κέντρο της πρωτεύουσας, την Ομόνοια, τον Κολωνό, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παντελεήμονα κλπ με υπέρβαση 36,6%.
- της Α΄Κατερίνης με +73,9%.
- της ΔΟΥ Χανίων με +52,1%.
- της Α΄ΔΟΥ Ιωαννίνων με +50,7%
- της Α΄ ΔΟΥ Βόλου με +41,7%.
- της Καβάλας με + 41,3%.
- του Λαγκαδά με +12,6%.
Η επίδοση της κάθε ΔΟΥ εξαρτάται βέβαια και από το ρεαλιστικό ή μη ύψος του στόχου που είχε τεθεί για κάθε περιοχή. Από την άλλη, τα έσοδα που δεν έρχονται έχουν προϋπολογιστεί και μπορεί να καλυφθούν με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που πλήττουν τα κατώτερα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.
Τα συνολικά έσοδα πάντως στο α΄τετράμηνο «διέσωσαν» οι ΔΟΥ των Επιχειρήσεων και κυρίως η ΦΑΕ Αθηνών (+24,8% έναντι των στόχων α΄τετραμήνου) και η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων που φαίνεται πως αρχίζει να λειτουργεί και να αποδίδει (+11,3% έναντι των στόχων).

Πηγή:newmoney
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε