Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΚΟΙ;;


 Επιφανείς, σύγχρονοι οργανωσιακοί, ιεροκήρυκες, μαθητές της Ρητορικής σχολής του Καντιώτη. Σήμερα θεωρούνται ακόμη και παραδοσιακοί. Γυρίζουν τις Εκκλησίες και τα Μοναστήρια, μετατρέποντας τά πάντα σε Αγορά, και την Εκκλησία σε Εκκλησία του Δήμου, καθηλώνοντας το Εκκλησίασμα με τις αυξομειώσεις του τόνου της φωνής, διά των οποίων υποδύονται την έμπνευση του Αγίου Πνεύματος. Σήμερα οι εκλεκτοί πιστοί οι οποίοι τους παρακολουθούν απο ναό σε ναό, όπως στα παλιά πανηγύρια, εξαρτημένοι, περιμένουν με αγωνία τα ανεβοκατεβάσματα της φωνής, για να ολοκληρωθούν. Κάποιος εξ αυτών κατασκεύασε και πολύτομο χρυσοστομικό λεξικό, όπου (εξελίσσοντας ή ολοκληρώνοντας το πηδάλιο που αφορά τους εξομολόγους και απευθυνόμενο μόνον στους κήρυκες), μπορεί κάποιος να βρεί όλα τα χρυσοστομικά θέματα. Μεταμορφώνοντας και τον κήρυκα σε αλήθητο, μετά τον εξομολόγο. Και όμως Ιερείς του Κυρίου προειδοποιούν. Αν ετοιμάζετε την ομιλία σας απο το Σάββατο, δίνετε στους πιστούς στάχτες.
Τι να πούμε σ’αυτούς τους κορύβαντες του Ευαγγελίου: Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ!

πηγή:amethystosbooks
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε