Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη σχολείων στο "κανάργιο"

kanakaris-mathitesΌλο και περισσότερα σχολεία επισκέπτονται το σύγχρονο ναυπηγείο της Βλυχάδας της Ένωσης Λεμβούχων Θήρας. Μαθητές και μαθήτριες φαίνεται να ενδιαφέρονται να μάθουν πως κατασκευάζεται ένα μεγάλο πλοίο, ποια είναι η χρησιμότητα των οργάνων πλοήγησης, πως τοποθετούνται οι μηχανές, οι άγκυρες, οι προπέλες κ.λ.π. Ρόλο ξεναγού αναλαμβάνουν οι διπλωματούχοι ναυπηγοί που εργάζονται εκεί
υπό την εποπτεία του Προέδρου της ένωσης Λεμβούχων κ. Γεράσιμου Κανακάρη. Να σημειώσουμε ότι σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται η κατασκευή του πρώτου σκάφους που θα έχει μήκος 28 μέτρα , ενώ θα ακολουθήσει η κατασκευή άλλων 5 παρόμοιων σκαφών αφού υπάρχουν και παραγγελίες από επιχειρηματίες εκτός Θήρας αλλά θα καλυφθούν και οι ανάγκες της ένωσης Λεμβούχων αφού πλέον θα χρησιμοποιεί μεγάλα σκάφη τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με ότι πιο σύγχρονο όργανο υπάρχει στο κόσμο. Η Ένωση Λεμβούχων κόντρα στην κρίση και τα απαισιόδοξα μηνύματα που εκπέμπει η οικονομία σε όλη τη χώρα έχει κατορθώσει με την λειτουργία του ναυπηγείου να δημιουργήσει πάνω από 70 νέες θέσεις εργασίας αλλά και να μπει δυναμικά στην αγορά κατασκευής μεγάλων τουριστικών σκαφών .

πηγή:Νέα της Σαντορίνης
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε