Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΥ ΙΣΤ


Γραφει ο  Παναγιώτης  Τελεβάντος
Είναι η πρώτη φορά που παραιτείται Πάπας για λόγους υγείας. 

Οι ελάχιστες - τέσσερις όλες και όλες - άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, έγιναν επειδή οι παραιτηθέντες Πάπες απεδείχθησαν διεφθαρμένοι και έγιναν για να προλάβουν την καθαίρεσή τους ή επειδή η παραίτησή τους αποσκοπούσε στην ενότητα του Παπισμού. Εξαίρεση η απόφαση το 1294 του Πάπα Καιλεστίνου Ε΄που παραιτήθηκε για να γίνει μοναχός πέντε μήνες μετά την εκλογή του.

Με αυτά τα δεδομένα ήταν φυσικό η είδηση να πέσει ως κεραυνός εν αιθρία νοουμένου ότι - ακόμη και αν τυχόν ο Πάπας πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια - δεν ανακοινώθηκε επίσημα κάτι τέτοιο. 


Οι Παπικοί θα έχουν έτσι σύντομα νέο Αρχηγό του Βατικανού.

Ποιος θα είναι αυτός θα αποφασίσει το κονκλάβιο των καρδιναλίων.

Πολύ πιθανή θεωρείται η εκλογή Πάπα από την Ιταλία, αλλά και οι πιθανότητες εκλογής Πάπα από άλλο μέρος του κόσμο και δη από την Αμερική είναι επίσης πιθανή.

Οι πιθανότητες να εκλεγεί Πάπας πιο φιλελεύθερων τάσεων από το σημερινό Πάπα είναι ισχυρές, αν και οι συντηρητικοί εξακολουθούν να έχουν μεγάλη δύναμη στο σώμα των καρδιναλίων, αφού οι δύο τελευταίοι - γνωστοί για τις συντηρητικές τους απόψεις - Πάπες διόριζαν αφειδώς συντηρητικούς καρδινάλιους.

Το γεγονός ότι ο Πάπας παραιτείται σημαίνει ότι θα προσπαθήσει - από τα παρασκήνια - να ελέγξει τη διαδοχή ώστε να καταλήξει σε πρόσωπο περιορισμένης έστω εμπιστοσύνης στον ίδιο.

Ως Ορθόδοξοι από τον νέο Πάπα δεν έχουμε να ελπίζουμε απολύτως τίποτα διαφορετικό.

Η “Κουρία” είναι το πραγματικό κυρίαρχο σώμα του Βατικανού που παίρνει τις σημαντικές αποφάσεις.

Οι θέσεις του Παπισμού έναντι της Ορθοδοξίας καθορίστηκαν άλλωστε με τη Β΄Βατικάνεια Σύνοδο και δεν αποσκοπούν σε τίποτε λιγότερο από το να μας κάνουν ουνίτες.!!! 

Ο νέο Πάπας θα είναι πιο επικοινωνιακός, αλλά πέραν αυτού είναι εξωπραγματικό να αναμένουμε ουσιαστικές εκπλήξεις.Για συνομοσιολόγους  η συνέχεια :Τι λέει η σκοτεινή προφητεία!

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε