Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ο Καθαγιασμός των Υδάτων στην Σαντορίνη


theofaniagialos_2.jpgΠαρά το τσουχτερό κρύο και την δυνατή βροχή, κανονικά πραγματοποιήθηκαν όλες οι τελετές καθαγιασμού των υδάτων  στον Αθηνιό, την Βλυχάδα και τον Έξω Γιαλό Φηρών. Σημαντική στιγμή κάθε τελετής ήταν η προσπάθεια νεαρών να πιάσουν τον σταυρό μέσα στα παγωμένα νερά τηρώντας πιστά το έθιμο των Θεοφανείων και του καθαγιασμού των Υδάτων. Στο αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και νήσων αψηφώντας την βροχή και τους δυνατούς ανέμους έκανε την τελετή, όπως είναι καθιερωμένο, μέσα από σκάφος  ενώ την εορταστική ατμόσφαιρα συμπλήρωσαν οι ψαράδες  του νησιού που άναψαν φωτοβολίδες και σφύριζαν με τα σκάφης τους.
theofaniagialos1.jpg


















πηγή:Νέα της Σαντορίνης
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε