Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ημερολόγιο 2013 αφιερωμένο στον Παπουλάκο με όλες τις νηστείες του χρόνου.

Το φετινό ημερολόγιο της Ιεράς Μονής Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος,είναι αφιερωμένο σε έναν αδικημένο Άγιο που αναμένει την επίσημη αγιοκατάταξή του, στον Όσιο Χριστόφορο τον Παπουλάκο, όπου στις σελίδες του για όλο το νέο έτος 2013 υπάρχουν εικόνες του Οσίου Χριστοφόρου του Παπουλάκου από Ιερές Μονές και Ιερούς Ναούς της Ελλαδικής Εκκλησίας, αλλά και της Εκκλησίας της Κύπρου.

Οι σκόπιμες προσπάθειες να περιέλθει ο Παπουλάκος στη λησμονιά ή να αμαυρωθεί η μνήμη του, έπεσαν στο κενό. Η εχθρική στάση ελαχίστων αρχιερέων κατά του αγίου, δεν μπορεί να επηρεάσει την συνείδηση του πιστού λαού που δεν ξεχνά την ιερή μνήμη και τα τόσα γνωστά του θαύματα. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι εικόνες του σε Ιερές Μονές, Ιερούς Ναούς και σε σπίτια σε διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.
Η επίσημη αγιοκατάταξή του πρέπει να έλθει σύντομα. Έχουμε άλλωστε το πρόσφατο παράδειγμα του οσίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης, που η αγιοκατάταξή του εμποδιζόταν και αναβαλλόταν από τα γρανάζια της εκκλησιαστικής διοικήσεως, αλλά ο ευσεβής λαός επί δεκαετίες τον τιμούσε με περισσή ευλάβεια, σε πείσμα αυτής της περιφρόνησης.
Η αναγνώριση του Οσίου Χριστοφόρου στις καρδιές του πιστού λαού έχει λάμψει προ πολλού. Τώρα πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία κολυσιεργίας περί της αγιοκατάταξής του.
Ο Παπουλάκος, ο φτωχός μοναχός, ο φάρος της Αλήθειας, ο πολέμιος του εκδυτικισμού, ο συκοφαντημένος και κυνηγημένος μάρτυρας, ήλθε η ώρα να περάσει και επίσημα στη χορεία των Αγίων της Ορθοδοξίας.

Το ημερολόγιο είναι τοίχου και περιλαμβάνει όλες τις εορτές και τις νηστείες του χρόνου. Οι διαστάσεις του ημερολογίου είναι 28 cm x 20 cm. Το κόστος του ημερολογίου είναι 5 ευρώ + τα ταχυδρομικά έξοδα αποστολής του. Για παραγγελίες επικοινωνήστε με την Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος Τηλέφωνο Ιεράς Μονής: 26340 44282, 44381 (Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 20:30) E-mail Ιεράς Μονής info@freemonks.gr
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε