Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Υπεραλίευση : Δεν γίνεται να κλείνουμε πλέον τα μάτια μας στο πρόβλημα

Το πρόβλημα της υπεραλίευσης είναι πλεόν ορατό σε όλες τις θάλασσες του πλανήτη, με τη Μεσόγειο να έχει εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα, αφού πρόκειται για μια θάλασσα με μεγάλες ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες.  Στην Ελλάδα πολλά από τα παραδοσιακά αλιεύματα απειλούνται πλέον με εξαφάνιση, αν δεν ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα. H Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει μια νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική, η οποία συναντά πάντως αρκετές αντιδράσεις.


 Οι «27 της Ευρώπης» έκαναν τη διαδρομή : Αιγαίο-Βρυξέλλες για να καταγράψουν την κατάσταση, να δείξουν τα προβλήματα, αλλά και να παρουσιάσουν κάποιες πρωτοβουλίες που ήδη αποδίδουν θετικά αποτελέσματα. Στην εκπομπή μιλούν ψαράδες από διάφορες περιοχές της χώρας. Οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν το μερίδιο των ευθυνών, που τους αναλογεί, προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον της ζωής στις θάλασσες. 

Η Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Αλιείας Μαρία Δαμανάκη εξηγεί τις προτεραιότητες της νέας πολιτικής, επισημαίνει τη σπουδαιότητα της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την προστασία του αλιευτικού πλούτου και δε διστάζει να αναφερθεί στις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, που συχνά αγνόησαν τις ευρωπαϊκές οδηγίες προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν κανέναν.



πηγή: newsbeast
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε