Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ενημέρωση για το Νοσοκομείο Σαντορίνης

Γράφει ο Λουκάς
 Εν' όψει της Πανθηραϊκής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με αίτημα την άμεση λειτουργία του Νοσοκομείου μας με Δημόσιο χαρακτήρα και όχι με Ιδιωτικό καθεστώς, σας επισυνάπτω τα παρακάτω ενημερωτικά στοιχεία:

1) Φορέας λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, είναι η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) και η οποία είναι Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ) και τελεί υπό την εποπτεία του κράτους. Η ΑΕΜΥ δεν ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Δείτε περισσότερα εδώ.

Η ΑΕΜΥ Α.Ε. εποπτεύει και διαχειρίζεται την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας - Κ. Πρίφτης και το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

2) Η θέση του Υπουργού Υγείας κου Λυκουρέντζου περιγράφεται σε δύο πρόσφατα δημοσιεύματα στο περιοδικό Ιατρικός Τύπος


και στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ (17/11/2012):


Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο, να έχουμε πληρώσει από την τσέπη του Ελληνα φορολογούμενου 14 εκατομμύρια ευρώ, να έχουν δωρήσει οι Σαντορινιοί μέσω της Εκκλησίας τους το οικόπεδο για να κτιστεί, να έχουμε κάνει οικονομικές δωρέες πολλών εκαντάδων χιλιάδων ευρώ για αγορά ιατρικών μηχανημάτων, και σήμερα να έχουμε το κράτος να το παζαρεύει με τους ιδιώτες επειδή, λέει, δεν μπορεί να το στελεχώσει και να το διοικήσει.... Τελικά όταν το χρειαστούμε θα αναγκαστούμε πάλι να πληρώσουμε από την τσέπη μας για να λάβουμε τις υπηρεσίες του στη δύσκολή ώρα του καθένός μας, άσχετως αν μια ζωή πληρώνουμε αδρά τα ασφαλιστικά μας ταμεία για να έχουμε δωρεάν υγεία... ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ;;;

Στο Νοσοκομείο περιλαμβάνονται τα εξής τμήματα:

  • Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων
  • Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών
  • Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας
  • Απεικονιστικά Εργαστήρια
  • Βιοπαθολογικά Εργαστήρια
  • Μαιευτικό τμήμα
  • Χειρουργικό τμήμα
  • Νοσηλευτικές Μονάδες (32 κλινών)
  • Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ( 5 κλινών)
  • Μονάδα Εμφραγμάτων (5 κλινών)
Ήδη 10 νευροπαθείς συμπολίτες μας παλεύουν μέρα με τη μέρα στην κυριολεξία για την επιβίωσή τους (κάθε 2 ημέρες κάνουν αιμοκάθαρση), διότι η ιδιωτική επιχείρηση Τεχνητός Νεφρός που εδρεύει στον Πύργο δεν αποζημιώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία των ασθενών (τι πρωτότυπο...) με συνέπεια να τους απειλεί καθηερινά πως από μέρα σε μέρα θα κλείσει και εκείνοι να αναζητούν βοήθεια σε όλο το νησί (στο Δήμο, στο Τελεφερίκ, στους συλλόγους κλπ....). Η προοπτική να φύγουν για την Αθήνα δεν είναι εφικτή, διότι δεν έχουν συγγενείς ή δική τους κατοικία στην Αθήνα.
Και περί υγείας υπάρχουν και άλλα πολλά.....


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε