
Σύμφωνα με την δημιουργό
του, η ίδια θέλει να διασφαλίσει την συνέχιση της παράδοσης της Greektown
γειτονιάς της Νέας Υόρκης, η οποία τα τελευταία χρόνια συρρικνώνεται, μιας και κατά
την διάρκεια της λειτουργίας του προηγούμενου εστιατορίου της, του Mosaic,
υπήρχαν 7 ελληνικά εστιατόρια στην Greektown, εκ των οποίων σήμερα έχουν
απομείνει τα 3.
Είναι σημαντικό για εμάς
να μεταδώσουμε την κουλτούρα των γεύσεων μας και στα παιδιά μας, δηλώνει η ίδια,
σημειώνοντας πως οι τιμές του εστιατορίου θα είναι προσιτές για τον μ΄λεσο
καταναλωτή κάτοικο της πόλης με τα ορεκτικά να ξεκινούν από 10 δολάρια, και τα
πιο δύσκολα και ακριβά πιάτα να φτάνουν τα 35.
Το Santorini Estiatorio θα έχει 220 θέσεις στο
εσωτερικό του και 40 στον εξωτερικό του χώρο, ενώ ο σχεδιασμός και η διακόσμισή
του έγιναν με βάση το ελληνικό παραδοσιακό στυλ.. Σύμφωνα πάντως με την ίδια,
για την ανακαίνιση του χώρου δαπανήθηκαν 500.000 δολάρια, με αυτό που απομένει πλέον,
να είναι, η όλη καλή διάθεση και το
μαγειρικό μεράκι των ιδιοκτητών του Santorini Estiatorio
να εκτιμηθούν από τους κατοίκους της μεγαλούπολης….
