Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μια ολοκαίνουργια "Σαντορίνη" ανοίγει την 1η.11. στην Νέα Υόρκη….

Το όνειρό της πραγματικότητα κάνει η 32χρονη Athina Papas ετοιμάζοντας τις τελευταίες ημέρες το ολοκαίνουργιο εστιατόριό της στην Νέα Υόρκη (μετά το πολύ πετυχημένο Mosaic που ολοκλήρωσε πρόσφατα τον κύκλο του μετά από 7 χρόνια πετυχημένης πορείας..) το όνομα του οποίου θα είναι Santorini Estiatorio, με τους πελάτες του να έχουν την ευκαιρία να γεύονται ελληνικές παραδοσιακές σπιτικές γεύσεις, όπως της θυμάται η Athina, από τα Κυριακάτικα τραπέζια των παιδικών της χρόνων, στην Ελλάδα αλλά και στις Η.Π.Α.
Σύμφωνα με την δημιουργό του, η ίδια θέλει να διασφαλίσει την συνέχιση της παράδοσης της Greektown γειτονιάς της Νέας Υόρκης, η οποία τα τελευταία χρόνια συρρικνώνεται, μιας και κατά την διάρκεια της λειτουργίας του προηγούμενου εστιατορίου της, του Mosaic, υπήρχαν 7 ελληνικά εστιατόρια στην Greektown, εκ των οποίων σήμερα έχουν απομείνει τα 3.
Είναι σημαντικό για εμάς να μεταδώσουμε την κουλτούρα των γεύσεων μας και στα παιδιά μας, δηλώνει η ίδια, σημειώνοντας πως οι τιμές του εστιατορίου θα είναι προσιτές για τον μ΄λεσο καταναλωτή κάτοικο της πόλης με τα ορεκτικά να ξεκινούν από 10 δολάρια, και τα πιο δύσκολα και ακριβά πιάτα να φτάνουν τα 35.
Το Santorini Estiatorio θα έχει 220 θέσεις στο εσωτερικό του και 40 στον εξωτερικό του χώρο, ενώ ο σχεδιασμός και η διακόσμισή του έγιναν με βάση το ελληνικό παραδοσιακό στυλ.. Σύμφωνα πάντως με την ίδια, για την ανακαίνιση του χώρου δαπανήθηκαν 500.000 δολάρια, με αυτό που απομένει πλέον, να είναι,  η όλη καλή διάθεση και το μαγειρικό μεράκι των ιδιοκτητών του Santorini Estiatorio να εκτιμηθούν από τους κατοίκους της μεγαλούπολης….
Το εστιατόριο αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του την 1η Νοεμβρίου του 2012. 

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε