Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΜΑΣ"

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Ι. Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Περίσσης Θήρας, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος και ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που καθιέρωσαν την σημερινή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και πρόσθεσε "έχουν γραφτεί και έχουν λεχθεί πολλά για το Τίμιο Ξύλο, αλλά όλα αυτά δεν είναι θέμα φιλολογίας ή λογοτεχνίας, αλλά θέμα ζωής" ενώ συμπλήρωσε πως:
"Η ελευθερία είναι ταυτισμένη με τη διδασκαλία του Κυρίου μας, καθώς η αγάπη στον Χριστιανισμό δεν είναι αναγκαστικό έργο και κάθε προσπάθεια μέσα στην Εκκλησία δεν γίνεται για να κάνουμε οπαδούς, αλλά μεταδίδουμε τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού με αγάπη σε όποιον θέλει. Άλλωστε, αυτό είπε ο Κύριος "όποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας σηκώσει το Σταυρό του" και κάθε ένας από εμάς σήμερα, έχει μια δυσκολία, έχει το δικό του Σταυρό" και συμπλήρωσε ο Μακαριώτατος "για να σηκώσουμε το Σταυρό, πρέπει να περιορίσουμε τον εγωισμό, να αρνηθούμε τον εαυτό μας για το γενικότερο καλό.
Ας έχουμε, λοιπόν, ως παράδειγμα το Χριστό. Το μαρτύριο του Κυρίου μας, η ανάβαση στο Γολγοθά έχει συνέχεια την Ανάσταση και αυτό είναι το ουσιαστικό μήνυμα. Ο Γολγοθάς φέρνει την Ανάσταση, η Μ. Παρασκευή φέρνει τη Λαμπρή και η αφιέρωση στον Κύριό μας, δίνει την ελπίδα, δίνει την αισιοδοξία της Ανάστασης" και ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος λέγοντας "η κρίση ξεκινά από εμάς.
Η απληστία μας κάνει να διαιρούμαστε και έτσι παύει να υπάρχει κοινωνία. Μακριά από εγωισμούς, όμως, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε κρίση. Εύχομαι να δούμε το Τίμιο Ξύλο του Σταυρού σαν σωτηρία του καθενός και όλων. Το Τίμιο ξύλο να είναι φύλακας και καθοδηγητής μας".

πηγή:voiotosp

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε