Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΗΡΑΣ

 Στη Σαντορίνη έφθασε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο π. Θωμάς Συνοδινός και ο Διάκονος Επιφάνιος Αρβανίτης.

Τον Μακαριώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Επιφάνιος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Σιγάλας, ο Δήμαρχος Νικόλαος Ζώζος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Πολιτικής Αεροπορίας και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον πανηγυρίζοντα Iερό Ναό Αγίου Αριστείδη και αμέσως μετά τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Φηρών, όπου τελέσθηκε Δοξολογία. Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος μετέβη στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας της Μητρόπολης, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο Δημότη. Ο Δήμαρχος, καλωσορίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο τόνισε: "Σας ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψή σας στο νησί, γιατί σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που περνάει ο τόπος, μας δίνετε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα".

Ο Μακαριώτατος, κατά την αντιφώνησή του, ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Θήρας για την πρόσκληση και τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή να τον ανακηρύξουν επίτιμο Δημότη. Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Θήρας και στην πολύτιμη συμβολή του σε εκκλησιαστικά θέματα την χρονιά που πέρασε, κατά την οποία ήταν μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αμέσως μετά, με αφορμή την εκδήλωση προς τιμήν του, ανέφερε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία. "Οι φωνές που ακούγονται τελευταία για χωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας, δεν έχουν νόημα" είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε "κι αυτό το φανερώνει η ιστορία αυτού του Τόπου. Βρισκόμαστε σε δύσκολες εποχές και η συνεργασία είναι το πρώτο φάρμακο που πρέπει να αναζητήσουμε, αλλιώς οι θεσμοί θα ασθενήσουν.

Πρέπει να βοηθήσουμε το πρόσωπο, τον άνθρωπο, να αναζητήσουμε την αλήθεια και η Εκκλησία δεν κάνει διπλωματία, λέει την αλήθεια. Χάθηκαν οι αξίες, οι αρχές, ο σεβασμός" συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος και τόνισε "όλα αυτά δεν αγοράζονται με χρήματα, πρέπει ο καθένας από μας και όλοι μαζί να παλέψουμε για την αλλαγή και για την αλλαγή αυτή δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ξένων, μπορούμε μόνοι μας να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και να αλλάξουμε, να μετανοήσουμε κι αυτό σημαίνει να αλλάξουμε μυαλά, νοοτροπία".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε "χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι, γιατί μόνο τότε μπορούμε να προχωρήσουμε, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες". Τέλος, προέτρεψε τους γονείς, με αφορμή την σημερινή εορτή του Αγίου Αριστείδη να μιλούν στα παιδιά τους για τις ζωές των Αγίων, γιατί οι Άγιοι είναι τα σωστά πρότυπα που πρέπει ν' ακολουθούν τα παιδιά.







Watch live streaming video from santorinitv1 at livestream.com
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε