Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

BBC: "Ελλάδα: Ο πόνος πίσω από την ομορφιά"

Ρεπορτάζ για την Ελλάδα με τα δύο πρόσωπα: αυτό της ασύγκριτης ομορφιάς και αυτό της επίπονης κρίσης δημοσίευσε το BBC. Με τίτλο «Ελλάδα: Ο πόνος πίσω από την ομορφιά» το βρετανικό μέσο κάνει για εκατομμύρια τουρίστες που και φέτος είδαν τις πανέμορφες ελληνικές παραλίες και τα συγκλονιστικά αρχαία μνημεία αλλά και τα αποτελέσματα της ύφεσης που έφθασε –πλέον τα 5 συναπτά έτη.

«Όταν ένας φίλος μου ανακοίνωσε πως θα πάει για διακοπές στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, πολλοί τον ρώτησαν “αν υπάρχει ακόμα φαγητό στα καταστήματα", αλλά όταν ένας άλλος πρώην συμφοιτητής του έφτασε στην Αθήνα, αναφώνησε, "μα που είναι η κρίση;"» αναφέρει ο δημοσιογράφος Μαρκ Λόουεν που έκανε το ρεπορτάζ και συνεχίζει: «Αν περάσεις μια βόλτα και καθίσεις σε κάποιο από τα αθηναϊκά εστιατόρια και τις καφετέριες του κέντρου, θα σκεφτείς πως δεν υπάρχει κρίση. Σε πολλά από αυτά τα μαγαζιά μάλιστα, δε βρίσκεις ούτε να κάτσεις. Η Αθήνα δείχνει να συνεχίζει να ζει κανονικά, όπως και η υπόλοιπη χώρα. Δείχνει, να είναι "στα καλύτερα" της"».

Όπως όμως τονίζει «μόνο αν μιλήσεις με τους εξωστρεφείς και τόσο ζεστούς Έλληνες θα καταλάβεις τι γίνεται σε αυτή τη χώρα». Ο ίδιος περιγράφει συνομιλίες του με Έλληνες της τρίτης ηλικίας. Η 82χρονη Μαρία του λέει ότι «πλέον δεν μπορώ να πάρω ούτε μια σοκολάτα στον εγγονό μου. Αν μας κόψουν κι άλλο τις συντάξεις, σε λίγο θα πρέπει να ζούμε με 100 ευρώ το μήνα. Μήπως εμείς δεν είμαστε άνθρωποι;». Η 84χρονη Ερμιόνη, από την άλλη, εξομολογείται με δυσκολία: «Ο γιος μου σήμερα, ζήτησε να του δανείσω δύο ευρώ. Καταλαβαίνεις την απόγνωση του. Ήταν σαν μαχαιριά στην καρδιά μου. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε έτσι».

«Δεν θα μπορούσα παρά να σκέφτομαι τη δική μου γιαγιά» παρατηρεί ο Άγγλος δημοσιογράφος και κάνει λόγο για ηλικιωμένους Έλληνες οι οποίοι «πέρασαν κακουχίες, δικτατορία και πείνα και αναγκάζονται να αντιμετωπίζουν μια νέα κρίση το 2012».

«Αυτά είναι τα δύο πρόσωπα της Ελλάδας. Η ηλιόλουστη πλευρά της χαράς και της ανεμελιάς και από την άλλη μεριά η φτώχεια που δεν αξίζει σε αυτή τη γοητευτική χώρα» κλείνει το δημοσίευμα, το τοπίο αναφέρει πως οι Έλληνες δικαίως αισθάνονται ευλογημένοι που ζουν σε έναν τόπο σαν αυτό…
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε