Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Τι μας λέτε κυρία Μέρκελ;


Τι μας λέτε κυρία Μέρκελ;

ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ
Γράφει ο  Βαγγέλης  Βιτζηλαίος

 Σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ενώπιον της γερμανικής βουλής πως είναι απαραίτητη η περαιτέρω συρρίκνωση των οικονομιών της Ελλάδας και της Ισπανίας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αντιμετώπισης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.
«Δεν μπορεί να συζητά η Ευρώπη μέτρα ανάπτυξης που θα στηρίζονται σε δανεικά» είπε η κυρία Μέρκελ χαρακτηρίζοντας την συρρίκνωση (ύφεση με άλλα λόγια) ως «απαραίτητη και φυσιολογική εξέλιξη».
Η συρρίκνωση την οποία θεωρεί αναγκαία η κυρία Μέρκελ είναι μία εξέλιξη που προφανέστατα δεν αποτελεί δείγμα εξυγίανσης μιας οικονομίας, αλλά μίας μετάβασης σε μία κατάσταση εξαθλίωσης. Η γερμανίδα καγκελάριος, γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων που θέλουν την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου εκατομμυρίων Ευρωπαίων, που έχουν πιαστεί στη μέγγενη του χρέους -εξαιτίας χειρισμών προθύμων πολιτικών ηγεσιών- δείχνει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω.
Η «απειλή» Ολάντ φαίνεται να ξεφουσκώνει υπό το βάρος των οικονομκών προβλημάτων της Γαλλίας, η ελληνική κυβέρνηση είναι γνήσια μνημονιακή, άρα όχι επίφοβη, με αποτέλεσμα η γερμανίδα καγκελάριος να έχει την ευχέρεια να κάνει κυριολεκτικά ό,τι θέλει στην ευρωζώνη. Τι κι αν η λιτότητα αποδεδειγμένα έχει αποδειχθεί ότι δεν σβήνει αλλά φουντώνει τη φωτιά του δημοσιονομικού εκτροχιασμού; Το Βερολίνο θα συνεχίζει να εφαρμόζει την επιτυχημένη (γι’ αυτό) συνταγή που βυθίζει όλη την υπόλοιπη ευρωζώνη.
Η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι δεν θα έρθει ανάπτυξη με δανεικά, όμως τα δανεικά δίνονται απλόχερα όταν πρόκειται για πακέτα «στήριξης» που ουσιαστικά δένουν πισθάγκωνα τις χώρες, υποθηκεύοντας μέχρι και τον… αέρα. Φυσικά και δεν θα έρθει ανάπτυξη με δανεικά, αφού όπως ξέρουμε, από τα χρήματα των πακέτων διάσωσης το ποσοστό των χρημάτων που πηγαίνει γενική κυβέρνηση είναι μονοψήφιος!
Με λίγα λόγια, η κυρία Μέρκελ μας λέει ότι είναι απαραίτητη και φυσιολογική εξέλιξη να εξαθλιωθούμε!
Η γερμανίδα καγκελάριος τραβάει το σχοινί και θα συνεχίσει να το κάνει. Όμως το σχοινί αυτό δεν θα είναι για πάντα γερό. Κάποια στιγμή θα σπάσει και όλοι ξέρουμε τι παθαίνει όποιος το τραβάει… 

πηγή:Ολυμπια
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε