Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΗΝΔΡΙΝΟΣ



Γράφει ο  Δημήτρης Πράσσος / Δημοσιογράφος

Ο Ματθαίος Μηνδρινός υπήρξε πάντα ένας άνθρωπος των γραμμάτων. Γεννημένος στη Σαντορίνη σπούδασε θεολογία  και εργάστηκε για πολλές δεκαετίες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση φτάνοντας στη βαθμίδα του Γυμνασιάρχη στην Άνδρο. Το κύριο ενδιαφέρον του όμως ήταν η καταγραφή της ιστορίας και περνώντας ατέλειωτες ώρες στην «Καΐρειο Βιβλιοθήκη» της δεύτερης πατρίδας του, συνέγραψε πολλά βιβλία για τη Σαντορίνη. Για κανένα δεν επιδίωξε οικονομικό όφελος και σε κανένα δεν διεκδίκησε λογοτεχνικές περγαμηνές. Αυστηρός, λιτός και λεπτολόγος, αποτύπωσε σπάνια γεγονότα, ανέδειξε σημαντικά μνημεία και προσέφερε στην τοπική ιστοριογραφία.




πηγή:santorinibusiness
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε