Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δεν τα κατάφερε ο Νιτς, παρα την πολύ καλή προετοιμασία και οργάνωση..

Γράφει η Δέσποινα

Δεν τα κατάφερε τελικά να σπάσει το προηγούμενο προσωπικό του ρεκόρ στα 214 μέτρα ο Αυστριακός παγκόσμιος πρωταθλητής καταδύσεων Χέρμπερτ Νίτς, στην προσπάθεια με στόχο τα 245 μέτρα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου, σε θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης και συγκεκριμένα κοντά στο λιμάνι του Κόρφου της Θηρασιάς.



Η σημερινή προσπάθεια του Νίτς διήρκησε 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα και δυστυχώς, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ο δύτης δεν κατάφερε να φτάσει στο επιθυμητό βάθος των 245 μέτρων, ζητώντας να τον ανεβάσουν στην επιφάνεια της θάλασσας. Με την ανάδυση του δύτη, του χορηγήθηκε αμέσως οξυγόνο, ενω στην συνέχεια και προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του, όπως συνηθίζεται σε πολλές περιπτώσεις, ξαναβούτηξε με την βοήθεια μάσκας οξυγόνου στα δέκα μέτρα για 20 περίπου λεπτά. Στην συνέχεια ξαναβγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας επειδή όμως κρίθηκε οτι θα έπρεπε να υποβληθεί στην διαδικασία της αποσυμπίεσης όπως αυτή γίνεται σε ειδικούς χώρους σε νοσοκομεία, μεταφέρθηκε με ταχύπλοο στην Σαντορίνη κι απο εκεί κατευθείαν στο αεροδρόμιο όπου τον περίμενε το υγειονομικό αεροσκάφος του νησιού το οποίο μια ειδική για την περίσταση πτήση χαμηλού ύψους τον μετέφερε στην Αθήνα όπου και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο αποσυμπίεσης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Χέρμπερτ Νίτς έχει τις αισθήσεις του ενω η κατάσταση της υγείας του είναι διαρκώς βελτιούμενη.
Το προηγούμενο ρεκόρ του Χέρμπερτ Νίτς είχε γίνει και πάλι στην χώρα μας και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2007 στις Σπέτσες, όπου είχε φτάσει σε βάθος 214 μέτρων. Η κατηγορία στην οποία αγωνίζεται ο Νίτς ονομάζεται no limits και σύμφωνα με την συγκεκριμένη τεχνική κατα την προσπάθειά του ο αθλητής κρατιέται από ένα κοντάρι έχοντας έρμα για να έχει καλύτερη ευστάθεια. Μόλις φτάσει στο επιθυμητό βάθος τα αφήνει και με την βοήθεια ενός μπαλονιού ανεβαίνει στην επιφάνεια σε 5-6 λεπτά το πολύ. Για την ολοκλήρωση όμως αυτής της προσπάθειας ο αθλητής θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα έμπειρος και πολύ καλά προετοιμασμένος μιας και μετά τα 30 μέτρα οι πνεύμονες αρχίζουν να γεμίζουν αίμα με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση επικίνδυνα, και ο αθλητής να χάνει την αίσθησή των μελών του σώματός του ενω σε πολλές περιπτώσεις είναι δυνατό να χάσει και τις αισθήσεις του.  . Μετά τα 200 μέτρα ο δύτης νοιώθει 31 κιλά πίεση σε κάθε εκατοστό του κορμιού του.
Τέλος και σε οτι αφορά την διοργάνωση της όλης επιχείρησης αξίζει να πούμε οτι ήταν πολύ καλά οργανωμένη σε οτι αφορά το τεχνικό team που συνόδευε τον αθλητή, ενω το γεγονός κάλυπταν με βίντεο και φωτογραφίες δημοσιογράφοι και τεχνικοί απο την Αυστρία, την Γερμανία και τις Η.Π.Α.
Σε συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές στα παραπλέοντα σκάφη υπήρχαν 2 γιατροί για την αντιμετώπιση κάποιου έκτακτου περιστατικού ενω η ξενάγηση στην καλντέρα, γύρω απο το ηφαίστειο και την Θηρασιά καθώς και η μεταφορά των δημοσιογράφων και των τεχνικών στο σημείο της επιχείρησης έγινε με την αφιλοκερδή υποστήριξη της Ένωσης Λεμβούχων Σαντορίνης που διέθεσε δύο σκάφη της.  












Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε