Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Δεν μπορούν να πληρώσουν την ΑΕΠΙ

Ένα από τα πολλά χαράτσια ή νόμιμους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, καφέ, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, ακόμη και ...μπουγατσάδικα), είναι η Α.Ε.Π.Ι. (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας).
Η κρίση φέρνει στην επιφάνεια το τέλος που ..
καταβάλλουν τα καταστήματα και κατά την κρίση τους είναι δυσβάσταχτο.
Έτσι, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, απέστειλε την παρακάτω επιστολή:
Προς Α.Ε.Π.Ι
Υ/ο Εμπορικού Διευθυντή Δημόσιας Εκτέλεσης κ. Γκιόκα Ιωάννη
Κοιν.1) Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παντελή Γρετζελιά
2) Εισπράκτορα Νάξου Μανώλη Γεροντάκη
3) Π.Ο.Ε.Σ.Ε
4) Επιμελητήριο Κυκλάδων,
5) Μ.Μ.Ε
Θέμα: Αδυναμία πληρωμής εισφορών Α.Ε.Π.Ι
Κύριοι,
Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Κουφονησίου, Δονούσας, Σχοινούσας, Ηρακλειάς) μετά από την απόφαση του Δ.Σ του σας γνωστοποιεί τα εξής:
 Επειδή ο κλάδος μας διανύει την μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 50 ετών.
 Επειδή η μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων μας ξεπερνά το 40% και σε πολλές περιπτώσεις και το 50%
 Επειδή οι πρόσφατες αυξήσεις (Φ.Π.Α, Φορολογία, ΔΕΚΟ, Προμήθειες πρώτων υλών κα) έχουν επιβαρύνει δραματικά την λειτουργία των επιχειρήσεων Εστίασης
 Επειδή μέτρα όπως η απαγόρευση του καπνίσματος η διατήρηση του Δημοτικού Φόρου 0,50 & 5% συνεχίζουν να ισχύουν.
 Επειδή στην περιοχή μας το 80% των επιχειρήσεων είναι εποχιακές και ήδη γνωρίζουν μείωση της τάξης του 30% με αβέβαιο μέλλον, αφού οι μήνες Απρίλιος-Μάϊος τους οποίους μας επισκέπτονταν ξένοι πέρασαν και τους επόμενους μήνες που περιμένουμε (;;;;;) τους Έλληνες, η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη.
 Επειδή τρανή απόδειξη όλων των παραπάνω είναι: 1) τα δεκάδες λουκέτα που μπαίνουν στις επιχειρήσεις κάθε μέρα
 2) Οι εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοίξει ακόμα
 3) η αδυναμία πληρωμής από τους επαγγελματίες σε βασικές υποχρεώσεις της επιχείρησης που αναστέλλουν την λειτουργία της αλλά και διώκονται γι’ αυτές ποινικά και
 Τέλος επειδή οι επαγγελματίες όπως και η πλειοψηφία της κοινωνίας διακατέχονται από αισθήματα: Απόγνωσης, Ανασφάλειας, Κατάθλιψης, Αγανάκτησης αλλά και Έκρηξης στην συμπεριφορά τους όπως αποδεικνύεται και από τις χιλιάδες αυτοκτονίες αλλά και από τις δολοφονικές απόπειρες.
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε την μείωση των εισφορών των επαγγελματιών προς την εταιρείας σας σε ποσοστό -30% από τις εισφορές που έδωσαν τον περασμένο χρόνο.
Για να μπορείτε να εισπράττετε θα πρέπει να βρίσκετε την πόρτα του μαγαζιού ανοικτή και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κατανοήσετε τη δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε και να προχωρήσετε στη μείωση που σας ζητάμε γιατί η κρίση χρειάζεται αλληλοβοήθεια. Πέρα όλων των άλλων (που αφορούν την ΑΕΠΙ και είναι πολλά) δεν μπορούμε να κατανοήσουμε κατά ποία λογική θα πρέπει οι δημιουργοί (στους οποίους η Εταιρεία σας αποδίδει τα δικαιώματα) να εξακολουθούν αμείβονται με τα ίδια ποσά σε ένα οικονομικό περιβάλλον που καταρρέει ολοκληρωτικά και όλοι έχουν υποστεί μειώσεις;;;;;; Το κασέ τους από τις άλλες τους εμφανίσεις είτε είναι CD, η πίστα ή συναυλία δεν έχει μειωθεί δραματικά;;;!!! Περιμένουμε σύντομα την απάντησή σας.
Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής

 
ΣΧΟΛΙΟ:Η κατάσταση πραγματικά είναι πέρα από κάθε φαντασία ,ο φασιστικός τρόπος της εν λόγο εταιρείας έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής! Δυστυχώς το «σύστημα»  κρατικό δικαστικό με τη  καραμέλα των πνευματικών δικαιωμάτων τους υποστηρίζει απόλυτα! Εάν είσαι λ.χ.  παιδόφιλος τιμωρείσαι με 3 -4 χρόνια φυλακή, ΕΆΝ είσαι κατά αυτούς « παραβάτης πνευματικών δικαιωμάτων» τιμωρείσαι με 60000 ευρώ και 20 χρόνια φυλακή! Μήπως ΘΑ πρέπει και εδώ στην Σαντορίνη οι επαγγελματίες που θίγονται βάναυσα από τέτοιες πρακτικές να αντιδράσουν;;
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε