Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Aρωμα Κυκλάδων στην Αμερική

 Γράφει η Γιωτα Συκκα
Στην Αμερική διαφημίζουμε την Ελλάδα μέσα από τα σουπλά. Περίπου 4.500 ελληνικά εστιατόρια, μέλη του οργανισμού Pan Gregorians....θα λάβουν σουπλά που απεικονίζουν έργα Ελλήνων ζωγράφων, αρκετα κυκλαδιτικά τοπία, με σκοπό την προώθηση της τουριστικής εικόνας της χώρας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ιδιωτική Συμμαχία - Εθνική Επιτυχία».

 Τα πρώτα δύο εκατομμύρια είναι έτοιμα και μέσα στον χρόνο αναμένονται άλλα πέντε, αφού ο Ελληνοαμερικανικός Οργανισμός Εστιατόρων ανέλαβε να τυπώσει συνολικά επτά εκατ. αντίτυπα έργων που θα τοποθετηθούν στα τραπέζια των εστιατορίων-μελών του. 

Είκοσι καλλιτέχνες όπως οι: Δάφνη Αγγελίδου, Μαρία Αναστασίου, Χρύσα Βέργη, Εριέττα Βορδώνη, Μαρία Γιαννακάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Σοφία Καλογεροπούλου, Ειρήνη Κανά, Καλλιρρόη Μαρούδα, Μαρία Φιλοπούλου, Δ. Ανδρεαδάκης, Σ. Γεωργιάδης, Κ. Γεωργίου, Δ. Κούκος, Σ. Κουρσάρης, Π. Μπελντέκος, Χ. Παλλαντζάς, Α. Ραζής, Π. Σάμιος, Δ. Σαρασίτης, στάθηκαν ανοιχτοί στο κάλεσμα και παραχώρησαν τα πνευματικά δικαιώματα δύο έργων τους ο καθένας.

 Είναι μια αρχή. Και δεν είναι καθόλου μικρή, αρκεί να υπολογίσει κανείς πόσα λεπτά περιμένει πάνω από ένα σουπλά στο εστιατόριο, μέχρι να του σερβίρουν το φαγητό που επέλεξε. Σε μια εποχή που οι πολιτικοί μιλούν για αύξηση του τουρισμού αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει, όπως συνέβη με τη μείωση κατά 9% των τουριστών του Πάσχα, ιδέες χρειάζονται. Η πλειοψηφία των ξένων επισκεπτών γνωρίζει τα μνημεία μας, ελάχιστοι όμως τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Κι όμως, η Ελλάδα συνεχίζει να παράγει πολιτισμό στα εικαστικά, το θέατρο, τη μουσική, ακόμη και στην κλασική. Ηρθε ο καιρός να δούνε και να δούμε τη φωτεινή μας πλευρά. Να αφήσουμε την αρνητική διάθεση και να βρούμε τον δημιουργικό μας εαυτό.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε