Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Προσοχή στο κενό μεταξύ φακελώματος και Λερναίας Ύδρας

Γράφει ο Αλέξανδρος Μερκούριος
Εάν μπορούσε κάποιος να συγκρατήσει την ψυχραιμία του απέναντι στις καθημερινές αποφάσεις του Παντελή Οικονόμου, δηλαδή να μην γελάει, θα έβλεπε ότι...
πραγματικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τον συνεπή φορολογούμενο με όλο αυτό το υπερφακέλωμα που εξαγγέλθηκε τα τελευταία 24ωρα. Απεναντίας, αυτοί που θα έπρεπε να εξεγερθούν είναι οι ελεγκτές.

H αλήθεια είναι ότι η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης από τον Οικονόμου, ζητήθηκε επιτακτικά από την Τρόικα με βάση νόμο που ψηφίστηκε το 2010, και στην ουσία αποτελεί το πρώτο βήμα για την δημιουργία της μεγαλύτερης βάσης των φορολογικών και προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων. Να βρίσκονται δηλαδή στη διάθεση του δημοσίου όλα τα ευαίσθητα οικονομικά δεδομένα του καθενός. Επίσημα λοιπόν στόχος, η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Τα στοιχεία των καταθέσεων (κλπ. στοιχείων όπως Αμοιβαία, Λίρες, θυρίδες κλπ.) θα χρησιμοποιούνται για τη διασταύρωση των εισοδημάτων, σαν ένα on line Πόθεν Έσχες. Έτσι, όταν υπάρχουν μεγάλες αυξομειώσεις, θα ελέγχεται ο λογαριασμός και ο πελάτης. Τα στοιχεία των λογαριασμών αντίστοιχα θα χρησιμοποιούνται για τη διασταύρωση των στοιχείων των τεκμηρίων για τα ακίνητα. Και τα στοιχεία των δανείων (όπως και οι συναλλαγές με πιστωτική κάρτα εκτός συνόρων) θα βοηθούν στον υπολογισμό των τεκμηρίων και του πόθεν έσχες.

Και καθώς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, στην πορεία προς την πάταξη της φοροδιαφυγής ποδοπατείται κάθε προσωπικό απόρρητο. Μπορεί λοιπόν ο συνεπής φορολογούμενος που λέγαμε στην αρχή να μην έχει τίποτα να φοβηθεί, δεν παύει όμως να διερωτάται:

Η κυβέρνηση έχει ρωτήσει την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αν εγκρίνει τη διαμόρφωση μιας τέτοιας βάσης πληροφοριών; Και πως θα μπορέσει η Γραμματεία Πληροφορικών Στοιχείων να διασφαλίσει το απόρρητο των εξαιρετικά ευαίσθητων δεδομένων που θα φτάσουν στους υπολογιστές της;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολύ λιγότερο μεγαλεπήβολα σχέδια έχουν πρόσφατα ή παλαιότερα συνοδευτεί από αποτυχία επειδή δεν προετοιμάστηκαν σωστά… Φοροκάρτα, Ειδικό Τέλος Ακινήτων, Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο, είναι μόνο μερικά.

Υπάρχει βέβαια και το ερώτημα πως θα λειτουργήσουν όλα αυτά στην πράξη. Χώρια από τον τεράστιο όγκο των δεδομένων (που ας πούμε ότι θα παραμένει εν υπνώσει μόνο για περιπτώσεις ελέγχου), είναι αλήθεια ένα ζήτημα τι θα γίνει με τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Και πως θα «αποδοθούν» τα ρολόγια νερού και ρεύματος που είναι περασμένα σε άλλα ονόματα. Α, και ποιος θα επιβάλει τις ποινές στις οποίες αναφέρεται η υπουργική απόφαση… σε περίπτωση μη έγκαιρης συμμόρφωσης.


ΣΧΟΛΙΟ:Ένα από τα σημαντικά βήματα για την μετατροπή των δημοκρατιών σε απολυταρχίες ετοιμάζεται να εφαρμοστεί, στους αδύναμους και προδομένους από τις ηγεσίες τους, φτωχούς του Νότου με σκοπό να επεκταθεί και στους υπόλοιπους.

Άλλοι λαμπρότεροι από εμάς τα προέβλεψαν πριν από πολλές δεκαετίες. Τα συστήματα που εφάρμοσε η Στάζι, έρχονται τώρα και για την "ελεύθερη" Δύση, χωρίς την ανάγκη παρουσίας χιλιάδων σπιούνων του καθεστώτος, με την βοήθεια του ηλεκτρονικού μεγάλου αδερφού οι πολίτες θα γίνουν υπήκοοι.

Μην έχετε ψευδαισθήσεις, η κατάληξή μας, θα είναι η ίδια, είτε έχεις σήμερα 10, είτε 100, είτε 1000, θα καταλήξεις φτωχός, έρμαιο της αυθαιρεσίας του καθεστώτος, σκοτωμένος από την φορολογία, όταν τα καρτέλ θα νέμονται την χώρα μας και των πλανήτη μας με 0% εφορία και τους ανθρώπους σε καθεστώς δουλοπάροικου.

Κινέζοι όλοι, χωρίς μορφωμένη, ισχυρή μεσαία τάξη.

Η δήμευση της περιουσίας μας ΞΕΚΙΝΗΣΕ.

Όλα εισάγονται για το καλό μας, να πιάσουμε τους κακούς φοροφυγάδες, να πιάσουμε τους εγκληματίες κτλ.
Αλλά πως γίνεται και όλα τελικά μειώνουν την ελευθερία και τα δικαιώματα όλων, λίγο λίγο ώσπου θα σε φορολογούν και την επίσκεψη στο νοσοκομείο, στο δικαστήριο, στην τουαλέτα.

"Αυτός που θυσιάζει ελευθερία για ασφάλεια (βλ. διάσωση), δεν είναι άξιος για κανένα, και τα χάνει και τα δύο" - Βενιαμίν Φραγκλίνος (κάποιος που ήξερε 2 πραγματάκια από καθεστώτα)
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε