Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Έξι έργα στη Σαντορίνη για τα κρουαζιερόπλοια



Έξι έργα και παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται τη Σαντορίνη και την περαιτέρω αύξηση της κίνησης ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κατά την διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Σαντορίνη.

Πρόκειται για:
Την κατασκευή νέας, σύγχρονης και μεγάλης μεταφορικής ικανότητας μονάδας τελεφερίκ για τη μεταφορά των τουριστών από τα σημεία αποβίβασής τους στη Σκάλα - Γιαλό προς την πόλη των Φηρών.
Την εκτέλεση έργων και την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται από το Διεθνή Κώδικα ISPS για το MaritimeSecurity.
Την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες σχεδιασμού και εκτελέσης έργων, για την εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού κρουαζιερόπλοιων που καταφθάνουν στη Σαντορίνη και λόγω της ιδιομορφίας στην αποεπιβίβαση των τουριστών ελλείψει λιμενικών εγκαταστάσεων.
Τη συντήρηση και επισκευή των τεσσάρων ναυδέτων, την εγκατάσταση και νέων πλέον ενισχυμένων και ικανών να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό κρουαζιερόπλοιων.
Τη βελτίωση των υποδομών στη Σκάλα Φηρών - Γιαλό με την κατασκευή μεγάλου μήκους κρηπιδωμάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σκαφών μεταφοράς επιβατών - τουριστών, την εκβάθυνση σημείων στη θαλάσσια περιοχή, την ενίσχυση του φωτισμού στο χερσαίο χώρο, την απελευθέρωση χερσαίου χώρου που έχει καταληφθεί από τα διάφορα καταστήματα και δημιουργεί πρόβλημα στην αποεπιβίβαση των επιβατών - τουριστών και τέλος την επαναλειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της προϊστορικής πόλης στο Ακρωτήρι.
Όλα αυτά τα θέματα ετέθησαν από την Ένωση κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στη Σαντορίνη με το δήμο του νησιού, το Λιμενικό Ταμείο, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη. Η Σαντορίνη είναι ο προορισμός με τις περισσότερες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε