Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

«Επιλήψιμο», «αξιοθρήνητο» και «αηδιαστικό»


Γράφει ο Peter Sprigg μετάφραση ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Έφορος των Δημόσιων Σχολείων της κομητείας του Montgomery, Joshua Starr, το αποκάλεσε «επιλήψιμο», «αξιοθρήνητο» και «αηδιαστικό».

Τι ήταν αυτό που έκανε τον Έφορο να απαντήσει έτσι; Σεξουαλική κακοποίηση παιδιού από δάσκαλο; Διακίνηση ναρκωτικών στα γυμνάσια; Ένας μεθυσμένος οδηγός που σκότωσε μαθητές;

Όχι - ήταν ένα μονοσέλιδο φυλλάδιο που μοιράστηκε στους μαθητές σε διάφορα Γυμνάσια του Montgomery του Maryland, ως μέρος ενός προγράμματος που βοηθάει τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να προσεγγίσουν τους μαθητές στα σχολεία. Το φυλλάδιο περιείχε "αηδιαστικές" δηλώσεις όπως, «Όλα τα άτομα αξίζουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την ευτυχία," όπως και "κατακριτέες" συμβουλές του τύπου "Σημαντικές αποφάσεις δεν πρέπει να γίνονται με βάση τα συναισθήματα μόνο."

Η διαμάχη δεν προέκυψε λόγω του σχετικά αβλαβούς περιεχομένου του φυλλαδίου, αλλά λόγω της πηγής του: μια οργάνωση που ονομάζεται ‘Γονείς και Φίλοι πρώην Ομοφυλόφιλων και Ομοφυλόφιλων’, (‘Parents and Friends of Ex-Gays and Gays’ ή PFOX). Το φυλλάδιο γράφει: "Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι με ανεπιθύμητη έλξη προς άτομα του ίδιου φύλου κάνουν την προσωπική τους απόφαση να αφήσουν την γκέι ταυτότητα», και υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να "ζητήσουν βοήθεια και πληροφορίες σχετικά με την υπέρβαση των συναισθημάτων τους."

Ίσως το φυλλάδιο προκάλεσε θυμό, διότι θέτει υπό αμφισβήτηση ένα ευρέως διαδεδομένο μύθο – αυτόν του “born gay («γεννήθηκα ομοφυλόφιλος»). Ακόμη και η Αμερικάνικη Ένωση Ψυχολόγων - American Psychological Association (APA) παραδέχθηκε ότι, "δεν προέκυψαν ευρήματα που να επιτρέπουν στους επιστήμονες να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός καθορίζεται από κάποιον συγκεκριμένο παράγοντα ή παράγοντες".

Είναι αναμφισβήτητο ότι ορισμένα άτομα εμφανίζουν μια ανεπιθύμητη έλξη προς άτομα του ιδίου φύλου και είναι αποδεδειγμένο ότι κάποια άτομα έχουν την εμπειρία της αλλαγής σε ένα ή περισσότερα στοιχεία του σεξουαλικού προσανατολισμού (έλξη, συμπεριφορά και αυτο-προσδιορισμός) με την πάροδο του χρόνου. Ακόμη και ο Δρ Ρόμπερτ Σπίτζερ, (Dr. Robert Spitzer), ένας γνωστός φιλο-ομοφυλοφιλικός ψυχίατρος, που έκανε την έρευνα επιβεβαίωσε αυτό.

(Διάβασε σχετικό άρθρο: Robert Spitzer: Ο άθεος μη ‘πολιτικά ορθός’ ψυχίατρος που δηλώνει ότι οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να αλλάξουν)

Η πιο δυσφημιστική κατηγορία για το φυλλάδιο της PFOX είναι ότι είναι «αντι-γκέι». Αυτό είναι λάθος. Το φυλλάδιο δηλώνει, "Η PFOX υποστηρίζει την ανοχή." Αυτό σημαίνει ανοχή για όλους - τους ομοφυλόφιλους και τους πρώην ομοφυλόφιλους. Προφανώς για κάποιους ανθρώπους, η «ανοχή» είναι δρόμος προς μια κατεύθυνση.

Το φυλλάδιο επικρίνει ανοιχτά κάποια συμπεριφορά – όπως το να "βάζεις ταμπέλα σε ένα άτομο" και "να του κολλάς ονόματα". Οι διακρίσεις που βασίζονται στην αντίληψη του γενετήσιου προσανατολισμού ενός ατόμου είναι ένα από τα πράγματα που απαγορεύεται σε πολλούς κωδικούς "μη διάκρισης", που περιλαμβάνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Σίγουρα, η αντίδραση στην «ταμπελοποίηση» θα έπρεπε να είναι μια πηγή για κοινό έδαφος, όχι για διαίρεση.

Το μήνυμα ότι «η αλλαγή είναι δυνατή» σε σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό σημαίνει ακριβώς αυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αλλαγή είναι υποχρεωτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αλλαγή είναι εύκολη. Αυτό δεν σημαίνει ακόμη ότι η αλλαγή είναι επιθυμητή για όσους δεν το επιθυμούν. Επίσης, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι «επιλέγουν» να βιώσουν την έλξη για άτομα του ιδίου φύλου. Ωστόσο, οι άνθρωποι έχουν μια επιλογή για το τι θα κάνουν με αυτή την έλξη – ή θα συμμετάσχουν σε ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, ή θα αυτοπροσδιορίζονται ως "gay" και, ναι, ή θα ζητήσουν βοήθεια για να αλλάξουν αυτήν την έλξη.

Το πρόγραμμα σπουδών της κομητείας για τον σεξουαλικό προσανατολισμό δεν αναγνωρίζει ούτε καν ότι υπάρχουν πρώην ομοφυλόφιλοι. Στην πραγματικότητα, πριν εγκριθεί το πρόγραμμα το 2007, το Διοικητικό Συμβούλιο Παιδείας πρόσθεσε σε αυτό μια δήλωση για την οποία ποτέ δεν έγινε κάποια αξιολόγηση από την Συμβουλευτική Επιτροπή των Πολιτών και δεν εγκρίθηκε από το προσωπικό των δημόσιων σχολείων – την προφανώς ψευδή δήλωση, σε αντίθεση με την παραπάνω διαπίστωση της APA, ότι η ομοφυλοφιλία είναι «έμφυτη». Ήταν κάτι σκόπιμο και προσβλητικό συγκεκριμένα για τους πρώην γκέι παντού.

Παρόλο που η PFOX επιτρέπεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, διότι τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί, όπως κάθε μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις ως προς το περιεχόμενο ή την άποψή της, το Εκπαιδευτικό Διοικητικό Συμβούλιο της κομητείας σκέφτεται την κατάργηση του προγράμματος συνολικά – μόνο και μόνο για να λογοκρίνει ένα μήνυμα ελευθερίας και αυτοδιάθεσης του κάθε ατόμου.

Αυτό είναι σίγουρα «κατακριτέο», «αξιοθρήνητο» και «αηδιαστικό».πηγή:Κόκκινος ουρανός
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε