Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Άρθρο απαντηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

oia2.jpgΜε το παρακάτω άρθρο η καταγγέλλουσα δημόσιο-κρατικοδίαιτη του Υ.ΠΕ.ΚΑ., επανέρχεται στην πάγια πράσινη παλαιοκομματική τακτική δαιμονοποίησης της επιχειρηματικότητας και των ελευθερων επαγγελματιών.
Αυτή την φορά φταίνε οι "κακοί" μηχανικοί, μετά τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και πάει λέγοντας.
Την παρελκυστική αυτή τακτική την χρησιμοποιούν προκειμένου να καλύψουν την δική τους ανεπάρκεια να διιοικήσουν και να νομοθετήσουν.
Και το κάνουν αδιαφορώντας για την ζημιά που προκαλούν δυσφημίζοντας κατ΄ αρχήν τους ελεύθερους επαγγελματίες του νησιού και κατ΄ επέκταση όλο το νησί γενικότερα.
Οι διπλωματούχοι μηχανικοί αποκτούν την άδεια άσκησης του επαγγέλματός τους, δίνοντας εξετάσεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο.
Αν ορισμένοι όπως η καταγγέλουσα που έχει διατελέσει σύμβουλος διάφορων Υπουργών και Υφυπουργών πάντα πράσινων, και οι ομοιδεάτες της, θεωρούν ότι οι μηχανικοί είναι επιστημονικά ανεπαρκείς, γιατί δεν φρόντισαν νομοθετικά να αυστηροποιήσουν το καθεστώς απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος ?
Οι μηχανικοί κινούνται πάντα μέσα στα πλαίσια της εκάστοτε νομοθεσίας.
Είναι σκληρά εργαζόμενοι και αξιοπρεπείς επααγγελματίες, παρέχουν την τεχνογνωσία τους στους συμπολίτες μας και δεν λυμαίνονται το νησί στο οποίο ζούνε.
Αμοίβονται νόμιμα γιά την έκδοση οικοδομικών αδειών και δεν συμμετέχουν σε ανεγέρσεις αυθαιρέτων.
Γιά τον απλούστατο λόγο ότι τα αυθαίρετα κτίζονται χωρίς άδεια, γιά όσους καμώνονται ότι δεν το γνωρίζουν, άρα δεν έχουν να λαβαίνουν κάποια αμοιβή.
Δεν μας εξηγεί όμως η κυρία καταγγέλουσα, αφού αυτή όπως παραδέχεται σύνταξε το ισχύον Διάταγμα του 1990, γιατί επέτρεψε να κτίζονται καταστήματα 600 μ2, αφού δεν τα ήθελε επειδή με τον μεγάλο όγκο τους υποβαθμίζουν το περιβαλλον ?
Γιατί δεν παρενέβη να απαγορεύσει νομοθετικά την κατεδάφιση των θόλων αλλά και τις προσθήκες σε αυτούς ?
Αφησε, καλή τη πίστη, την απόφαση αυτή στην διακριτική ευχέρεια των μηχανικών και των ιδιοκτητών ? Πλάκα μας κάνει ?
Ποιός κοροιδεύει ποιόν σε αυτό το νησί.
Εχει καταλάβει πόσο ανεπαρκές ήταν αυτό το Διάταγμα δημιούργημά της ? Που απαγόρευε την κατασκευή αφαλατώσεων και εγκαταστάσεων διαχείρισης των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα ο Δημος να τρέχει και να μην φτάνει.
Και από που προκύπτει ότι το Διάταγμα αυτό προστατεύει τους αμπελώνες, οπως διατείνεται. Δεν υπάρχει ούτε μιά λέξη στο Διάταγμα αυτό που να αναφέρει αμπελώνες. Μ'άλλον εννοεί ότι προστατεύει τους καταστροφείς των αμπελώνων ?
Μήπως πρέπει επίσης να μας εξηγήσει, γιατί το 1994 μας παρουσίασαν την 4η και τελική φάση της Ειδικής Χωροταξικής Μελέτης και μάλιστα δεσμεύτηκαν (τότε Υφυπουργός Παπαζώη) παρουσία όλων των αιρετών του νησιού, να την θεσμοθετήσουν μέσα σε έξη μήνες.
Και δεν έκαναν απολύτως τίποτε μέχρι σήμερα.
Αφήνοντας έτσι την Σαντορίνη εντελώς αθωράκιστη περιβαλλοντικά.
Και ας μας εξηγήσουν, αφού ορισμένοι στενοχωριούνται τόσο γιά την προστασία του νησιού μας. Γιατί δεν φρόντισαν ποτέ, μα ποτέ, να στελεχώσουν κανονικά την Πολεοδομία τουλάχιστον και σύμφωνα με τον οργανισμό λειτουργίας της.
Που εκτός από το νησί μας, ασχολείται και με την Νιό, Σίκινο, Φολέγανδρο, Θηρασία και Ανάφη.
Ολο τους το ενδιαφέρον εξαντλείται στο να στείλουν τηλεοπτικά συνεργεία γιά να μας πουν ότι εδώ ισχύει ο νόμος της νύχτας.
Καλά δεν ντρέπεται κανένας τους ?
Φταίνε οι κάτοικοι και οι μηχανικοί που η Πολιτεία με τον Ν.2160/1994 νομιμοποίησε όλα τα τουριστικά καταλύμματα ? Εισπράτωντας ένα σωρό λεφτά.
Φταινε οι κάτοικοι και οι μηχανικοί που με τον Ν.3766/2009 επανήλθε η Πολιτεια και νομιμοποίησε πάλι ολα τα τουριστικά καταλύμματα ?
Τα πάντα όλα με το αζημίωτο πάντα.
Φταινε οι κάτοικοι και οι μηχανικοί που με τον Ν.3843/2009 η Πολιτεία επανήλθε και νομιμοποίησε αυτή την φορά όλα τα ξεμπαζωμένα υπόγεια και τους κλεισμένους ημιυπαίθριους ?
Φταίνε οι κάτοικοι και οι μηχανικοί που με τον Ν.4014/2011 έχουν δικαίωμα να νομιμοποιήσουν όλες τις Πολεοδομικές τους παραβάσεις.
Και να πάρουν και ρεύμα.΄
Που κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. ερχόντουσαν στο Σ.Χ.Ο.Π. γιά έγκριση ηλεκτροδότησης οικοδομής με οικοδομική άδεια. Και εσείς τους την απορίπτατε γιατί είχαν αλλάξει ένα παράθυρο ή είχαν μισοοξεμπαζωμένο το υπόγειο.
Ωθείτε έτσι τους συμπολίτες μας να παρανομήσουν ? Ναι ή όχι ?
Και τελικά πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει, πέραν την ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, τι ακριβώς προσέφερε το Σ.Χ.Ο.Π. στο νησί τα δέκα χρόνια της λειτουργίας του. Δεν νομίζω ότι διαπιστώνει κανένας κάποια αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων.
Τέλος, ας μας εξηγήσει κάποιος αρμόδιος. Με τον νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών (Ν.4030/2011) που ισχύει από 1ης Μαρτίου, οι πρώην Πολεοδομίες και νυν Υπηρεσίες Δόμησης δεν έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα σε σχέση με τα αυθαίρετα. Την αρμοδιότητα αυτή την έχουν οι Ελεγκτές Δόμησης.
Που όμως δεν έχουν καν επιλεγεί ακόμη. Αφού όποιος ενδιαφέρεται να γίνει Ελεγκτής Δόμησης μπορεί να καταθέσει αίτηση έως την 12η Μαρτίου.
Αρα, ουσιαστικά μέχρι να συσταθεί το Σώμα αυτό η αυθαίρετη δόμηση είναι ανεξέκεγκτη.
Και γιά αυτή την φαρσοκωμωδία φταίνε οι κάτοικοι και οι μηχανικοί ?

ENAΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


πηγή:Νέα της Σαντορίνης
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε