Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

μαγειρικά Σβιάρδαχτα Μεσσαριάς




Είναι αλήθεια οτι αντί για τα μελιτίνια κάνουν κάποιοι τα σβιάρδαχτα;

ΥΛΙΚΑ:
Για την γέμιση:
½ kg μυζήθρα
½ kg ζάχαρη
200gr αλεύρι
4-5 αυγά κανονικού μεγέθους
1 κουτ. Σούπας Χοντροκομμένη κανέλλα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Βούτυρο γάλακτος για το άλλειμα των φύλλων

Για το σιρόπι:
3 φλ. Ζάχαρη
2 φλ. Νερό
1 ξύλο κανέλλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη & στην συνέχεια την μυζήθρα & τέλος το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένας χυλός σαν του κέικ. Κατόπιν βουτυρώνουμε το ταψί μας & στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω αλείφοντάς τα με βούτυρο ενδιάμεσα & το χαράζουμε. Στην συνέχεια βάζουμε την γέμιση & την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι αλείφοντάς τα με βούτυρο. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30΄ (μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό όταν το τρυπάμε). Ετοιμάζουμε το σιρόπι & σιροπιάζουμε το γλυκό μας.


πηγή:Καλλ-ιστορώντας
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε