Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Απερριφθη η προσφυγή της εταιρείας κατα της υπουργικής απόφασης για την επιβολή του προστίμου!Απερρίφθη ως ουσία αβάσιμη από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά η προσφυγή του πλοιάρχου του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» και της πλοιοκτήτριας εταιρείας κατά της υπ' αριθμ. 1/2007 αποφάσεως του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας περί επιβολής προστίμου σε βάρος των προσφευγόντων ποσού 1,173 εκατ. ευρώ για παράβαση των διατάξεων του νόμου «περί προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος κ.λπ.» λόγω της ρύπανσης που προκλήθηκε από τη βύθιση του πλοίου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, «το δικαστήριο έκρινε ότι υπαίτιος για την προσάραξη και την εν συνεχεία βύθιση του κρουαζιερόπλοιου καθώς και για τη συνεπεία τούτων προκληθείσα ρύπανση της περιοχής του ναυαγίου ήταν ο πλοίαρχος».
Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία, όπως επισημάνθηκε στη «Ν», σκοπεύει να καταθέσει έφεση, αφού στο ενδιάμεσο, όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, η υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού απεδέχθη το λάθος στο χάρτη στο σημείο του ναυαγίου και έχει εκδώσει νέο διορθωμένο.
πηγή:peiratikoreportaz
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε