Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Αναβίωση Σαντορινιών αγροτικών προϊόντων από συνέντευξη του Μάρκου Ζώρζου στο TV ZEYΣ

O φυτογενής πλούτος της Σαντορίνης είναι αρκετά σημαντικός και ποικίλος όπως αναφέρεται στη πιο κάτω συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο TV ΖΕΥΣ ο Μάρκος Ζώρζος.
Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται εντατικά με τη χλωρίδα της Σαντορίνης και προσπαθεί να αναβιώσει είδη που δύσκολα αναπαράγονται όπως η κάπαρη κλπ, καθώς και την ανάδειξη χαμένων καλλιεργειών, όπως το Σαντορινιό πολυετές βαμβάκι, αλλά και άλλα σπάνια Σαντορινιά είδη
όπως την βανίλια, 4 με 5 είδη γερανιού, θρίμπα (θρουμπί) και πολλά άλλα είδη.

Η μακρόχρονη αυτή προσπάθεια έχει ως αποτέλεσμα την αναβίωση σημαντικών ειδών της Σαντορινιάς χλωρίδας, και του ευχόμαστε καλή δύναμη και συνέχεια στο δύσκολο αυτό έργο που επιτελεί εδώ και μια δεκαετία.




Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε