Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο καθεδρικός Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής «Η Παναγιά του Βελώνια»

Ο καθεδρικός ναός της Υπαπαντής 1827 άνηκε κατά διαδοχή μέχρι την αρχή του αιώνα μας στον εφημέριο Μάρκο Κ. Βελώνια οικονόμο της διαθήκης του ιδρυτή, ο οποίος τον δώρισε στον τότε Δήμο της Θήρας μετά από ιδιαίτερη συμφωνία. Ο Μητροπολιτικός ναός ήταν γνωστός με την επωνυμία «Η Παναγιά του Βελώνια». Η ανακαίνιση του ναού έγινε στις αρχές του αιώνα από τους αδελφούς Ρούσσου.
Δυστυχώς ο ναός αυτός υπέστη μεγάλες καταστροφές από τους σεισμούς της 9ης Ιουλίου 1956, με αποτέλεσμα να κατεδαφισθεί και στη θέση του θεμελιώθηκε ο σημερινός Μητροπολιτικός ναός της Υπαπαντής, στις 19 Ιανουαρίου 1963 και ολοκληρώθηκε το 1968, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θήρας Γαβριήλ.

πηγή:Αρμενιστής
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε