Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ Ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ




Γράφει Παναγιώτης Τελεβάντος



Με αφορμή την αφιέρωση του 2012 ως έτους Αθηναγόρα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο - μια πράξη που βύθισε σε ανείπωτη θλίψη τους πιστούς - αρχίζουμε τη δική μας παρουσίαση του αλήστου μνήμης Οικουμενικού Πατριάρχη που έφερε την Εκκλησία του Χριστού στα πρόθυρα του Σχίσματος.


Στην πορεία του αυτή ο “Μεγάλος Αθηναγόρας” - όπως συνήθιζε να τον αποκαλεί - ο εξίσου με τον Αθηναγόρα απαισίας μνήμης - Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος (Κουκούζης) - βρήκε ορισμένους συνοδοιπόρους. Μεταξύ αυτών οι Ρώσοι Εθνοφυλετιστές, οι οποίοι υπερακόντισαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε οικουμενιστικές ακροβασίες, αφού διέπραξαν την “προδοσία του Ιούδα” - κατά τον Αγιο Ιουστίνο Πόποβιτς. Επέτρεψαν τη “διακοινωνία” με τους Παπικούς, που είναι και ο έσχατος στόχος του Βατικανού σε βάρος της Ορθοδοξίας.!


Μέσα σε αυτά τα πλαίσια της παρουσίασης της θλιβερής πατριαρχίας του Αθηναγόρα αναρτήσαμε κείμενο στο οποίο αναφερθήκαμε στη συνάντηση - ευλογία που ευτυχήσαμε να έχουμε με τον Αγιο Ιουστίνο (Πόποβιτς), κατά την οποία ο μεγάλος αυτός Αγιος και Πατέρας και Διδάσκαλος της Εκκλησίας μας του 20ού αιώνα, εξέφρασε τον πλήρη αποτροπιασμό του για τον πανθρησκειαστή και οικουμενιστή Αθηναγόρα.


Από σήμερα αρχίζουμε την αναδημοσίευση - σε συνέχειες - αξιόλογης εργασίας του Πανοσιολογιότατου Προηγουμένου του Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτη Αθανασίου η οποία ιχνηλατεί την κατά κρημνών πορεία του συγκρητιστή Πατριάρχη και θα συνεχίσουμε - συν Θεώ - με άλλα κείμενα που αποκαλύπτουν το εύρος των ανείπωτων πληγών που προξένησε στην Εκκλησία του Χριστού ο αοίδιμος Αθηναγόρας, το όνομα του οποίου - όπως και των στενών συνεργατών του - θα έπρεπε από καιρό να βρίσκονται στα αναθέματα κατά των αιρετικών που εκφωνούνται την Κυριακή της Ορθοδοξίας.


*****


ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ


Του Προηγουμένου του Μεγ. Μετεώρου Αρχιμ. Αναστασίου

=============


Η καλλιέργεια σχέσεων με το Βατικανό


Το άνοιγμα και οι στενές σχέσεις του Πατριάρχη Αθηναγόρα με το Βατικανό ήταν κάτι το αναμενόμενο και προγραμματισμένο, καθώς «από Μητροπολίτης Κερκύρας είχε καλλιεργήσει στενές σχέσεις με την Καθολική Εκκλησία που ως αρχιεπίσκοπος Αμερικής τις αξιοποίησε περισσότερο. Όταν μάλιστα ως Οικουμενικός Πατριάρχης διήρχετο με το προσωπικόν αεροπλάνον του Τρούμαν από το ιταλικό έδαφος, παρακάλεσε τον πιλότο να πετάξη πάνω από την Αγία Έδρα, ανταποκρινόμενος κατ’ αυτόν τον τρόπον στην επιθυμία πολλών φίλων του της Αμερικής να συνδεθή στενότερα με τον Καθολικισμό». (Καθηγητού Δ. Τσάκωνα, Αθηναγόρας ο Οικουμενικός των Νέων Ιδεών, Αθήναι 1976, σελ. 93).


(Συνεχίζεται)

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε