Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ!

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα της προφυλακίσεως του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, μάλιστα ως προς τον χρόνο ανακοινώσεως και εκτελέσεώς της εν ημέραις μεγάλων εορτών της χριστιανοσύνης και ως προς την παραβίαση των ιερών θεσμίων και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων.

Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου.

Η Εκκλησία μας σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ως εκ τούτου δεν θα επεθύμει κατά κανένα τρόπο να περέμβει στις αρμοδιότητες αυτής, μολονότι κατά καιρούς υπήρξαν ρωγμές ως προς την ορθότητα αυτών.

Ωστόσο, μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του.

Κατ' αυτάς θα τον επισκεφθεί εις τας φυλακάς Κορυδαλλού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Μετά από βδομάδες σιωπής, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος "ξύπνησαν", βγάζοντας μια ανακοίνωση που ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ αυτήν του Οικουμενικού Πατριαρχείου!

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως ο Αρχιεπίσκοπος θα πάει να δει στις φυλακές τον π. Εφραίμ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του!

Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται πως όλες οι αντιδράσεις και φωνές Μητροπολιτών, ιερέων και λαού ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ, έπιασαν τόπο!


Ας καταλάβουν επιτέλους μερικοί "Άγιοι Επίσκοποι" και "υπερορθόδοξοι πιστοί", πως στο πρόσωπο του Ηγουμένου Εφραίμ οι λυσσασμένοι γραικύλοι χριστιανομάχοι δεν χτυπάνε μόνο εκείνον, το Βατοπαίδι ή το Άγιον Όρος, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!


πηγή:hellas-orthodoxy
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε