Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πάμε Σαντορίνη!!!



H Λυδία Μπουντούνη, μουσικός, βιολονίστα, αναφέρει δέκα λόγους για τους οποίους επιλέγει τη Σαντορίνη για τις διακοπές της


1. Για την Καλντέρα. Είναι το πιο εντυπωσιακό θέαμα, με την αντίθεση του κόκκινου βράχου από τη μία, το μπλε της θάλασσας και το λευκό των χωριών από την άλλη. Τα τοιχώματα του βράχου, σημάδι της έκρηξης του ηφαιστείου, είναι μια ομορφιά σχεδόν τρομακτική.


2. Για το ιδιαίτερο χρώμα του νησιού όταν το φωτίζουν οι ακτίνες του ήλιου, κάτι που είναι δύσκολο να εξηγηθεί καλά με τα λόγια.

3. Για τον απίστευτα όμορφο οικισμό Οία, με το εξωπραγματικό θέαμα των σπιτιών-σπηλιές, που είναι σκαμμένα στο βράχο.

4. Για το πώς μοιάζει το νησί σαν κόσμημα το βράδυ, όταν ανάβει τα φώτα του και θυμίζει πολύτιμο πετράδι.

5. Για τους πεντανόστιμους τοματοκεφτέδες που μόνο όταν τους δοκίμασα στο νησί μου άρεσαν(ίσως γιατί όταν βρίσκεσαι εκεί σου αρέσουν όλα πιο πολύ).

6. Για τη θέα του ηφαιστείου από το Φηροστεφάνι. Σου κόβει την ανάσα.

7. Για την περιοχή Φηρά και τη θέση που κατέχουν στην καλντέρα. Κυριολεκτικά κρέμονται στον γκρεμό.

8. Για την απειλητική ομορφιά του ηφαιστείου της, στο οποίο οφείλει την ύπαρξή της.

9. Για τις πολύχρωμες παραλίες της(μαύρες, κόκκινες) που, λόγω του ηφαιστειογενούς εδάφους, είναι διαφορετικές από οποιεσδήποτε άλλες μπορεί να συναντήσει κανείς σε ολόκληρο το αιγαίο.

10. Για τον τρόπο που δύει ο ήλιος. Ενώνει τα χρώματά του με τα χρώματα του ηφαιστειογενούς εδάφους, πολλαπλασιάζοντας έτσι την ομορφιά ενός κλασσικού ηλιοβασιλέματος


πηγή:kykladesnews
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε