Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Υποβρύχιες έρευνες για δεκάδες αγνοούμενους του ναυαγίου στην Τοσκάνη

Με υποβρύχιες ομάδες συνεχίζονται οι έρευνες για τους 69 αγνοούμενους του ναυαγίου του Costa Concordia, του κρουαζιερόπλοιου που προσάραξε σε αβαθή σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Τοσκάνης τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τα συνεργεία διάσωσης εκράζουν φόβους για δεκάδες εγκλωβισμένους στο κύτος του κρουαζιερόπλοιου. Οι διασωθέντες περιγράφουν σκηνές χαοτικής εκκένωσης του πλοίου μέσα σε γενικευμένο πανικό, κατηγορώντας τη διοίκηση του πληρώματος για εγκληματική ολιγωρία. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τριών επιβαίνοντων.


Τρεις Έλληνες ανάμεσα στους επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. Οι ιταλικές αρχές ανέφεραν το Σάββατο πως οι δύτες ερευνούσαν το βυθισμένο μέρος του κρουαζιερόπλοιου για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Ο κυβερνήτης του πλοίου, Κόσιμο Νικάστρο, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως επιβάτης ή μέλος του πληρώματος μπορεί να έχει εγκλωβιστεί.Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 4.234 άτομα. Από αυτούς διασώθηκαν 4.162, ενώ βρέθηκαν οι σοροί τριών θυμάτων -δύο Γάλλων επιβατών και ενός Περουβιανού, μέλους του πληρώματος. Οι υπόλοιποι 69 συνέχιζαν να αγνοούνται 18 ώρες μετά το ναυάγιο.
Αρκετές αναφορές επιβατών συγκλίνουν στο ότι για τρία τέταρτα το πλήρωμα καθησύχαζε τους επιβάτες λέγοντας πως το ρεύμα είχε κοπεί εξαιτίας «απλού τεχνικού προβλήματος». Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιβάτες αναφέρουν επίσης πως η καθέλκυση των λέμβων καθυστέρησε τόσο που όταν πια αποφασίστηκε δεν μπορούσε να γίνει επειδή το πλοίο είχε ήδη πάρει μεγάλη κλίση.
Σημαντικός αριθμός επιβατών διασώθηκε από σκάφη κατοίκων της γύρω περιοχής αλλά και με τη βοήθεια ελικοπτέρων ενώ ορισμένοι επιβάτες, μέσα στον πανικό, βούτηξαν στη θάλασσα.
.

Μόνο θλίψη και πόνο τούτες τις ώρες πλημυρίζει την καρδία μας για το ναυτικό ατύχημα στην Ιταλία ,αλλά θα πρέπει να θυμηθούμε το αντίστοιχο που έγινε και εδώ στην Σαντορίνη μας, με την βύθιση του Sea Diamond,τότε θυμάστε δεν είχε ανοίξει μύτη με την αξιοθαύμαστη αυταπάρνηση των λεμβούχων μας …Τελικά μέσα στην ανοργανωσιά μας και την προχειρότητα της δημόσιας διοίκησης υπάρχουν πάντα εκείνες οι ψυχές που διασώζουν την ανόργανη ελληνική πολιτεία!
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε