Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σεισμός 5.2R βορειοδυτικά του Ηρακλείου της Κρήτης

Γράφει η Μίτση Σκέντζου
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5.2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.25 τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κρήτης, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 78 χλμ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου της Κρήτης, 78 χλμ. βορειοδυτικά της Νέας Αλικαρνασσού, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

H zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Κώστα Βεζυράκη, δημοσιογράφο από το cretalive, o οποίος μας πληροφόρησε πως ήταν αισθητός, ωστόσο αν και επικοινώνησε με τις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις του νησιού, οι υπεύθυνοι δεν έκαναν αναφορές για κάποιες ζημιές.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος που είναι εγκατεστημένος στην Σαντορίνη.




Μετά την εκδήλωση του σεισμού των 5,2R παρατηρείται έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.



πηγή:Ζούγκλα
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε