Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

17 εκατ. δολάρια η προπαγάνδα των Τούρκων για την Άλωση!


Η είδηση

Περισσότερα από 17 εκατ. δολάρια και περίπου τρία χρόνια ξόδεψαν οι Τούρκοι για να κάνουν ταινία την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Η ταινία υπερπαραγωγή «Άλωση 1453» (Fetih 1453) έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στην Τουρκία, ενώ θα βγει στις αίθουσες, σε ΗΠΑ και Βρετανία, τον Φεβρουάριο του 2012 και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φαρούκ Ακσόι. Σύμφωνα μάλιστα με τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά.

Η «Άλωση» μας δείχνει πως ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο Πορθητής κατέλαβε την Πόλη και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Χουριέτ», τόσο οι πολεμικές σκηνές του έργου όσο και οι ερωτικές σκηνές αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση.

Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου έως και τη στιγμή της εισβολής στις 29 Μαΐου του 1453. Εκτός όμως από το πολεμικό κομμάτι, κύριο θέμα της ταινίας είναι και ο έρωτας του Ουλούμπατλί Χασάν-Ιμπραήμ Τσελικιόλ, του θρυλικού Οθωμανού στρατιώτη που ανέβηκε πρώτος στα τείχη της Πόλης, με την Ερά, την κόρη του Ουρβανού την οποία ερωτεύεται και ο Ιουστιανιάνης, αρχηγός των Γενουατών υπερασπιστών της Πόλης.

Οι Τούρκοι κατακτητές παρουσιάζονται στην ταινία ως οι κυρίαρχοι του κόσμου, ωστόσο, ο Φαρούκ Ακσόι, παραλείπει να μας δείξει σημαντικές πτυχές της ιστορίας όπως τις λεηλασίες και τις μαζικές σφαγές Ελλήνων. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι οι Έλληνες στρατιώτες εμφανίζονται να σκύβουν το κεφάλι στην τουρκική... υπερδύναμη!

Σημειώνεται ότι το τρέιλερ της ταινίας, το οποίο σύμφωνα με την «Χουριέτ, μέσα σε μια μέρα το παρακολούθησαν 1.670.000 άτομα», κόστισε 600 χιλιάδες δολάρια και γυρίστηκε σε 1,5 μήνα.



Πέστε με καχύποπτο, πέστε με άνθρωπο που δεν του αρέσει να τον δουλεύουν, πέστε με ιδιότροπο, αλλά δεν πείστηκα καθόλου από τους κλαυθμηρισμούς διαφόρων οι οποίοι ενοχλήθηκαν δήθεν από το κόστος παραγωγής και την άθλια προπαγάνδα που περιέχει η Τούρκικη ταινία που θα προβληθεί σε λίγες βδομάδες για την άλωση της Βασιλεύουσας.


Ο λόγος που στέκομαι πολύ καχύποπτος μπροστά στα εθνικά κροκοδείλια δάκρυα είναι ότι όλοι αυτοί ή σχεδόν όλοι αυτοί οι “ελληναράδες”, οι οποίοι στηλιτεύουν την ταινία, είναι τα ίδια αφιλότιμα κοπρόσκυλα (έγραψα τη λέξη κοπρόσκυλα και δεν την αποσύρω), τα οποία κάθονται σαν γουρούνια (έγραψα τη λέξη γουρούνια και δεν την αποσύρω) και βλέπουν τις Τουρκικές σειρές στα Ελληνικά κανάλια.


Κάνω λάθος; Είναι εξωπραγματικοί οι φόβοι μου; Υποτιμώ τον πατριωτισμό των Ελλήνων; Θα το δούμε στην πράξη. Σε ορισμένες βδομάδες ή μήνες η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται. Για να δούμε τι πωλήσεις θα κάνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο.


Μακάρι - χίλιες φορές μακάρι - να διαψευστώ από τα γεγονότα. Αλλά θα διαψευστώ; Πολύ αμφιβάλλω.

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε