Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Δρώ γιατί Αντιδρώ.



H ματοάρπα είναι ένα μουσικό όργανο που το χειρίζεσαι μόνο με τα μάτια

Γεια σας!
Ονομάζομαι Ζαχαρίας Βαμβακούσης και είμαι στα τελειώματα της διπλωματικής μου εργασίας πάνω στην μουσική Πληροφορική στο UPF της Βαρκελώνης. Η διπλωματική μου εργασία είναι ένα μουσικό όργανο που μπορεί κανείς αν το χειριστεί μόνο με τα μάτια και προορίζεται για άτομα περιορισμένης κινητικότητας.
Δείτε το βίντεο:

Εναλλακτικά μπορεί κανείς να το χειριστεί μόνο με το ποντίκι του υπολογιστή ή σε συνδιασμό με το λογισμικό camera mouse με κινήσεις του κεφαλιού.

Το όλο εγχείρημα το εμπνεύστηκα από την πρωτοβουλία ανοιχτού κώδικα EyeWriter ( http://eyewriter.org/). Ένα λογισμικό για να φτιάχνει κανείς graffiti μόνο με τα μάτια. Η ίδια ομάδα παρέχει οδηγίες για το πως να φτιάξεις μία συσκευή εντοπισμού βλέμματος (eye tracker) μόνο με 40 ευρώ. Αυτήν τη συσκευή χρησιμοποιώ στο παραπάνω demo.
Ψηφίστε!
Η ματοάρπα (EyeHarp) είναι στην τελική φάση του TEDxAthens.
Η ΜατοΆρπα (EyeHarp)- για άτομα με σοβαρές κινητικές δυσκολίες (όπως τετραπληγία ή σύδρομο εγκλεισμού) που μπορεί κανείς να το χειρίζεται μόνο με το βλέμμα ή κινήσεις του κεφαλιού. Η ΜατοΆρπα έχει ήδη επιλεχτεί από επιτροπή ανάμεσα στις 10 πιο αξιόλογες (από συνολικά 158) συμμετοχές.
"Tο TEDxAthens Challenge, βραβεύει από φέτος μια πρωτότυπη και αξιόλογη δράση στο πλαίσιο του TEDxAthens conference.
Στόχος του TEDxAthens Challenge είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει μια αξιόλογη πρωτοβουλία".
Το αποτέλεσμα της διπλωματικής μου εργασίας είναι ένα μουσικό όργανο -η ΜατοΆρπα (EyeHarp)- για άτομα με σοβαρές κινητικές δυσκολίες (όπως τετραπληγία ή σύδρομο εγκλεισμού) που μπορεί κανείς να το χειρίζεται μόνο με το βλέμμα ή κινήσεις του κεφαλιού. Η ΜατοΆρπα έχει ήδη επιλεχτεί από επιτροπή ανάμεσα στις 10 πιο αξιόλογες (από συνολικά 158) συμμετοχές. Για να αναδειχτεί η πρωτοβουλία της ΜατοΆρπας (EyeHarp) μέσα από το συνέδριο TEDxAthens, και να κερδίσει την στήριξη του ιδρύματος Λαμπράκη για περεταίρω ανάπτυξη ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ. Η ψήφος των χρηστών (μέχρι από το διαδίκτυο θα καθορίσει σε ποσόστό 50% ποιες 3 συμμετοχές θα παρουσιαστούν στο συνέδριο TEDxAthens στις 3 Δεκεμβρίου 2011. Εκεί το κοινό του συνεδρίου θα ψηφίσει την συμμετοχή που θα κερδίσει το βραβείο.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε