Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τα αποτελέσματα της παρακολούθησης των Ηφαιστείων της Σαντορίνης


Τα αποτελέσματα της παρακολούθησης των Ηφαιστείων της Σαντορίνης κατά την χρονική περίοδο 2010-2011 παρουσίασαν το Σάββατο οι επιστήμονες του ΙΜΠΗΣ ( Ινστιτούτο Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης)

Οι καθηγητές κ.κ. Φυτίκας και Παπαζάχος , παρουσίασαν με αναλυτικό τρόπο τις μετρήσεις τους και απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων. Σύμφωνα με τον κ. Φυτίκα η σεισμικότητα στην περιοχή της Καλντέρας είχε παρουσιάσει μια έντονη δραστηριότητα στο διάστημα του Μαΐου του 2011, όμως, όπως τόνισε στην συνέχεια, επανήλθε στα φυσιολογικά της όρια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ο κ. Φυτίκας αναφέρθηκε και στο φαινόμενο του υποθαλάσσιου πίδακα αερίων που παρουσιάστηκε στην Ρίβα της Θηρασίας και σημείωσε ότι πρόκειται για φυσιολογικό φαινόμενο που σημειώνεται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τόσο ο κ. Φυτίκας όσο και ο σεισμολόγος κ. Παπαζάχος. Στις τοποθετήσεις τους εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί σε ότι αφορά την κατάσταση του ηφαιστείου σημείωσαν ωστόσο ότι πρέπει να συνεχιστεί η παρακολούθησή του με περισσότερους σεισμογράφους και άλλα επιστημονικά όργανα για να υπάρξει έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση που κάτι αλλάξει στο μέλλον. Σύμφωνα με τον κ. Φυτίκα στα επιστημονικά όργανα που παρακολουθούν το Ηφαίστειο έχει προστεθεί και ένα δίκτυο GPS το οποίο με λεπτομέρεια να παρακολουθεί τις αλλαγές στην επιφάνεια του νησιού και του Ηφαιστείου. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θήρας τόνισε στην ομιλία του ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά το ΙΜΠΗΣ και τους επιστήμονες τους οποίους μάλιστα ευχαρίστησε για την προσπάθειά τους.

πηγή:Νέα Σαντορίνης
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε