Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Πάμε Σαντορίνη!!!


H Δανάη Παπουτσή, ηθοποιός και συγγραφέας του βιβλίου «Σε αργή κίνηση» , αναφέρει δέκα λόγους για τους οποίους επιλέγει τη Σαντορίνη για τις διακοπές της
Αν και δύσκολα φεύγω απ’την πόλη, το νησί που ‘’κουβαλώ’’ μέσα μου είναι η Σαντορίνη.

1.Γιατί την πρώτη φορά που πήγα και ήμουν έφηβη φώναξα ‘’Αφήστε με να μείνω εδώ, δε θέλω να γυρίσω πίσω’’, και το εννοούσα.
2. Γιατί την πρώτη φορά που πήγαμε, δυο πλανόδιοι μουσικοί μας ακολούθησαν μέχρι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Φυρά, αποφασισμένοι να μας κάνουν καντάδα. Έξω από την πόρτα του δωματίου, με δυο κιθάρες, και αποτέλεσμα να μείνουν όλοι άυπνοι, μέχρι την ώρα που παρενέβη η μαμά της φίλης και τους ζήτησε να αποχωρήσουν, όχι διακριτικά. Ακόμα χαμογελώ γιατί ξέρω πως είναι να σου κάνουν καντάδα.
3. Γιατί κάθε φορά που πάω νιώθω ότι ‘’η γη τρέμει κάτω απ’τα πόδια μου’’ κι αυτό μου δημιουργεί μια παράξενη αίσθηση αδρεναλίνης που τη θέλω.
4. Γιατί τα χρώματά της συνθέτουν τον απόλυτο πίνακα.
5. Γιατί πρώτη φορά πάτησα σε μαύρη άμμο.
6. Για τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της.
7.Γιατί θυμάμαι τη μυρωδιά του ψωμιού απ’ το φούρνο να γλιστράει απ’το παράθυρο να γεμίζει το δωμάτιο μου, να με ξυπνάει χαράματα, και καθόλου να μη με νοιάζει αν θα με ξαναπάρει ο ύπνος.
8. Γιατί οι άνθρωποι της έχουν αισθητική.
9. Γιατί υπάρχουν κάτι βράδια στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου κάποιοι ήρωες και ηρωίδες συγγραφέων που μιλούν κινούνται και αναπνέουν μόνο στη Σαντορίνη, ζωντανεύουν επί σκηνής. Και γιατί είχα την τύχη να ζήσω και να συμμετάσχω σε μία τέτοια βραδιά που δε θα ξεχάσω.
10. Γιατί είναι ένα νησί που τελικά δεν υπάρχει περίπτωση, όταν έρχεται η ώρα να φύγεις να φύγεις ο ίδιος.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε