Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οι ιδιοκτήτες των «πανηγυρόσπιτων».




Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θορυβημένος από τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τη μη φορολόγηση των ναών, έσπευσε να δηλώσει ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε έθεσε ζήτημα απαλλαγής της από το έκτακτο ειδικό τέλος επί των ακινήτων».

Ποιοι πανηγυρίζουν για την απόφαση της κυβέρνησης, περισσότερο και από κάποια πλούσια ιδρύματα της Εκκλησίας που απαλλάσσονται; Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το αν αυτά πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την έκδοση οικοδομικών αδειών, μπορούσαν με μια απλή αίτηση να ζητήσουν έγκριση από την τοπική μητρόπολη για να χτίσουν ναΐσκο και «πανηγυρόσπιτο».

Αυτό συνέβαινε βάσει ενός διατάγματος του 1979, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν τέθηκαν όροι και προϋποθέσεις. Τα περισσότερα σπίτια, που βρίσκονται σε νησιά του Αιγαίου, είναι βίλες 200 τετραγωνικών, που παίρνουν ρεύμα από το ναΐσκο που χτίστηκε δίπλα έτσι ώστε να τηρούνται οι προϋποθέσεις.

Τελικά υπάρχει και ο προστάτης άγιος των αυθαιρέτων

Θ.ΤΣ

Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε