Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Τι έγιναν οι γάτες της Ανάφης;


Γράφει η Ρούλα Φαλάρα-Κρανιώτη

Οι φετινές διακοπές μας στην Ανάφη μάς επιφύλαξαν μια οδυνηρή έκπληξη. Ηταν η διαπίστωση ότι είχαν εξοντωθεί όλες οι γάτες του νησιού από κάποιους βάρβαρους κατοίκους, ενώ οι περισσότεροι απ' όσους ρωτήσαμε προσπάθησαν να μας εξαπατήσουν με τρόπο γελοίο και υποτιμητικό για τη νοημοσύνη μας.

Σε παλαιότερη επίσκεψη στο νησί είχαμε ακούσει ότι μετέφεραν τις ανεπιθύμητες γάτες σε κοντινά μικρά ξερονήσια, χωρίς νερό και φαΐ, όπου καταλαβαίνετε τι θα έγινε... Η πληροφορία αναγόταν σε προηγούμενα χρόνια, γι' αυτό και δεν έδωσα συνέχεια.

Αυτό όμως το γεγονός που προέκυψε τώρα είναι εμφανέστατο και σοβαρό.

Δεν συναντάει κανείς πουθενά ένα ζωάκι! Μόνο μια ψυχρή πάστρα στα δρομάκια και μια ψεύτικη ευγένεια των κατοίκων, ικανοποιημένων απ' την άνοδο του τουρισμού εφέτος και των εισπράξεών τους.

Κι ο ευαισθητοποιημένος επισκέπτης, που ήρθε στο νησί για να χαρεί τις αυθεντικές ομορφιές του και να τονώσει την οικονομία του, μετέωρος κι οργισμένος!

Οσο για τους «ευπρεπείς» κατοίκους της Ανάφης, δεν είδαμε να στενοχωριούνται που οι εφημερίδες φτάνουν στο νησί μόνο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ η σύνδεση με Σαντορίνη και Πειραιά (εναλλάξ) είναι καθημερινή. Ούτε που στο σχολείο τους δίπλα (χτισμένο κολλητά στο νεκροταφείο και με θέα προς αυτό) έχει τοποθετηθεί μια τεράστια κεραία κινητής τηλεφωνίας. Ούτε που τα σταθερά τηλέφωνα του ΟΤΕ είναι ξεχαρβαλωμένα κι αν κάποιος δεν έχει κινητό, δεν έχει και δυνατότητα επικοινωνίας. Ούτε που η δημοτική αρχή δεν άνοιξε δρόμους πρόσβασης στις παραλίες, αλλά κάποιοι δρόμοι, επειδή είναι ιδιωτικοί, είναι και κλειστοί.

Τους ενόχλησαν όμως οι γάτες και (όπως μας πληροφόρησε κάποιο πρόσωπο) φρόντισαν να τις εξοντώσουν με άθλιο τρόπο, προσβάλλοντας έναν πολιτισμό, για τον οποίο καμαρώνουν.

Να ξέρουν όμως ότι τα κακά νέα (όπως και τα καλά) ταξιδεύουν σήμερα πολύ γρήγορα και πολύ μακριά.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε