Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΑ ΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ-ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ "ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ"!

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον που διέρρευσαν μέσω του wikileaks, και στα οποία γίνεται αναφορά για την ελληνική δημοσιογραφία, το δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και ΣΚΑΪ και τη free press εφημερίδα "Lifo".

Στο πρώτο, με ημερομηνία Ιουνίου 2006 και τίτλο "Πως να διαβάσετε τον Ελληνικό τύπο: ένας οδηγός για τους αμύητους» αναφέρεται πως τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν ενδιαφέρονται για την κερδοφορία τους αλλά πρωτίστως για την άσκηση πολιτικής και οικονομικής πίεσης, ενώ υπάρχουν έλληνες δημοσιογράφοι που διατηρούν θέση σε πολιτικά γραφεία Τύπου τα οποία ταυτόχρονα καλύπτουν δημοσιογραφικά λαμβάνοντας από αυτά δώρα και χρήματα. Ως παράδειγμα αναφέρεται ο χρηματισμός δημοσιογράφων από την επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων το 2004.

Επίσης ο συντάκτης του τηλεγραφήματος αναφέρει ότι είναι πολύ σπάνιο το μέσο ενημέρωσης να ασκεί κριτική στον ιδιοκτήτη του και μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα γνωστή δημοσιογράφο του MEGA που φέρεται να ισχυρίστηκε στην πρεσβεία ότι το κανάλι της έχει ασκήσει μόνο μια φορά κριτική στον ιδιοκτήτη της.


Το δεύτερο τηλεγράφημα έχει τίτλο «Το φαινόμενο των free press: The village voice». Γίνεται αναφορά στα free press έντυπα εξηγώντας τον τρόπο που τα χρησιμοποιεί η πρεσβεία για να παρέμβει όχι μόνο σε αυτά αλλά και σε σχολές δημοσιογραφίας έτσι ώστε η νέα γενιά δημοσιογράφων να μην είναι τόσο αρνητικά διακείμενη στην Αμερική και την πολιτική της.Γίνεται επίσης αναφορά στη Lifo και μια συνέντευξη του Don Forst για συνέδριο που η πρεσβεία διοργάνωσε στην Αθήνα στις 25-26 Ιουλίου μαζί με το mosaiko.gr

Το τελευταίο τηλεγράφημα αναφέρεται στην εκπομπή του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά «Οι νέοι φάκελοι». Ο συντάκτης του σημειώματος χρησιμοποιεί κολακευτικά σχόλια για τον δημοσιογράφο. Γίνεται αναφορά σε εκπομπή του κ. Παπαχελά με θέμα την κρίση της Γεωργίας-Ρωσίας. Το τηλεγράφημα αναφέρει πως έγινε μια «πολύ καλή επιλογή παρουσίασης των αμερικανικών θέσεων» ενώ ένας από τους τρεις παρουσιαστές της εκπομπής ενημέρωσε την πρεσβεία ακόμη και για λεπτομέρειες του μοντάζ – όπως το ποια πλάνα Ρώσων αξιωματούχων κόβονταν και ποια θα έμεναν.

Στο ίδιο τηλεγράφημα γίνεται ειδική αναφορά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ που καλύπτει εκδηλώσεις που διοργανώνει η πρεσβεία.
ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: Είναι απίστευτο (ή μήπως όχι;) πως διαβάζοντας τη συγκεκριμένη "διαρροή", είναι σα να ξαναδιαβάζεις δεκάδες άρθρα "συνωμοσιολόγων" και "ακροδεξιών", που εδώ και χρόνια φωνάζουμε για τις υπόγειες σχέσεις συγκεκριμένων Μμε και δημοσιογράφων με το Αμερικανοσιωνιστικό κατεστημένο!

-Για το καταπράσινο Μέγκα τα έχουμε πει: Ποια είναι όμως η "έμπειρη δημοσιογράφος" που αναφέρεται; Μήπως η Τρέμη;


-Για τον ελεεινό ρόλο των "free press", επίσης: Λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός της παγκοσμιοποίησης και της επίθεσης σε Εθνικές και Ορθόδοξες αξίες, ειδικά στο νεανικό κοινό που απευθύνονται. Καθόλου τυχαία, υπερασπίζονται ένθερμα την λαθρομετανάστευση, την πορνεία, τα ναρκωτικά και γενικά οτιδήποτε διαφθείρει τη νεολαία. Ταυτόχρονα, ψαρεύουν ψήφους από το απολιτίκ κοινό υπέρ γραικύλων όπως ο Καμίνης, όπως φαίνεται στο σχετικό πρωτοσέλιδο, λίγες μέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές.

-Τέλος, για τον Alexis τα λόγια περιττεύουν: Ο ΥΜΝΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ (δείτε το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο της "πατριωτικής" Α1, που ξεδιάντροπα πανηγύριζε για το γλείψιμο του αμερικανόδουλου στο Λαος), το "μακρύ χέρι" της Πρεσβείας (πλέον ΚΑΙ με αποδείξεις) και διευθυντής των ανθελληνικών ΣΚΑΙ/Καθημερινής, έφτασε στο σημείο να ενημερώνει τα αφεντικά του ακόμα και για το μοντάζ των εκπομπών του!!!

Το δε αισχρό, εμετικό βοθροκάναλο του Αλαφούζου, γνωστό για τη λύσσα του εναντίον της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας με τερατουργήματα τύπου "1821" και ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ προπαγάνδα "απόκρυφων Ευαγγελίων" κλπ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΙΑΤΙΚΑ, αποκαλύπτεται ως το "καλό παιδί" (δηλαδή τσιράκι) των ΗΠΑ!

Να λοιπόν που έχουν δίκιο κάποιοι Αρχιερείς όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Σιατίστης Παύλος, που ευθέως κατονομάζουν τον εν λόγω σταθμό ως ΟΡΓΑΝΟ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!


Σ'εμάς τους "περίεργους" που ασχολούνται και φωνάζουν για τα συγκεκριμένα θέματα εδώ και καιρό, ουδεμία έκπληξη μας προκαλούν οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις: Όσο για τους υπόλοιπους που χλεύαζαν και ειρωνεύονταν, τους ευχόμαστε απλά ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ...!
Υ.Γ. Σημαντικότατο επίσης το γεγονός, πως τα δύο αγαπημένα παιδιά της Αμερικανικής Πρεσβείας, ΣΚΑΙ και Μέγκα, πρωτοστάτησαν στις πρόσφατες εκδηλώσεις των "αγανακτισμένων": Μάλλον...σύμπτωση θα είναι!

πηγή:hellas-orthodoxy
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε