Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

VIDEOS ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ (Θυρανοίξια Παντοχαράς - Συναυλία)Τρία βιντεάκια, από το κανάλι του χρήστη
65dimichri στο youtube, που αφορούν στη Σίκινο: Τα Θυρανοίξια της Παντοχαράς του Οδυσσέα Ελύτη και η συναυλία που δόθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας (6 Αυγούστου) στην πλατεία της Χώρας με μελοποιημένα ποιήματά του και τίτλο Με το λύχνο του άστρου.

Το πρώτο βίντεο περιλαμβάνει εικόνες από το ξωκλήσι της Παντοχαράς τη μέρα των Θυρανοιξίων
Το δεύτερο βίντεο περιλαμβάνει ένα απόσπασμα από το περίφημο Μονόγραμμα του Ελύτη, το οποίο απαγγέλλει μοναδικά η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ενώ τη συνοδεύει στο πιάνο ο Γιώργος Κουρουπός με μια μελωδία που αναδεύει τον έρωτα...Στο τρίτο βίντεο η Ιουλίτα Ηλιοπούλου απαγγέλλει την Μαρίνα των βράχων.

Νομίζω πως - χωρίς υπερβολή - αυτές οι αναγνώσεις της Ιουλίτας Ηλιοπούλου μας παραπέμπουν ίσα στο Μυρίσαι το άριστον της ποίησης του Ελύτη!

πηγή:panagiotisandriopoulos.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε