Γράφει ο Κλέαρχος
Το κουλούριασμα της αμπελιάς, ή, αλλιώς, το "πλέξιμο του καλαθιού", είναι μια ιδαιτερότητα της αμπελοκαλλιέργειας στην Σαντορίνη. Με αυτό τον τρόπο οι ντόπιοι προστατεύουν τα αμπέλια από τους δυνατούς ανέμους. Αν το "καλάθι", με τα χρόνια, έχει γίνει πολύ μεγάλο, οι ντόπιοι το αποκαλούν "νιάμπελο".
Η όλη διαδικασία αρχίζει με το "πάστρεμα", όπου το αμπέλι καθαρίζεται από τα μικρά κλαράκια, συνεχίζει πλέκοντας τα "στριφάλια", τα κεντρικά κλαριά του αμπελιού, τα οποία πλέκονται το ένα με το άλλο, και τελειώνει με το "κουλούριασμα" της αμπελιάς...
Το κρασί του κυρ. Μιχάλη, καθώς και τα άλλα αγροτικά προϊόντα που φτιάχνει ο ίδιος και η γυναίκα του, όπως το εκπληκτικό λιαστό ντοματάκι, την φάβα, τα καπαρόφυλλα, και το χλωρό τυρί, θα τα βρείτε στο μικρό τους μαγαζάκι στο Ακρωτήρι, στο δρόμο προς το φάρο...