Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα σήμερα είναι μια γερασμένη χώρα!!!


images?q=tbn:ANd9GcRWFXVGewLJ77jvf0t9_prJipb5YDfRhkoNa18sPBm8l3wY4atT
Με τις μεταρρυθμίσεις που επαγγέλλεται η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τον τελευταίο χρόνο τους Πολυτέκνους και την πολύτεκνη οικογένεια, τους οποίους πλήττει ανελέητα, παρά τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ. 2 και 5 που ρητώς επιτάσσει ότι οι Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος και πως ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
Καμία απολύτως μέριμνα δεν λήφθηκε για την πολύτεκνη οικογένεια, αφού ο πολύτεκνος, σε όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν τελευταία, έχει εξομοιωθεί πλήρως με τον άγαμο, ενώ έχει κληθεί να πληρώνει τους περισσότερους έμμεσους φόρους, λόγω του γεγονότος ότι ανήκει στους μεγάλους καταναλωτές των αγαθών με τον αυξημένο Φ.Π.Α, επειδή οι ανάγκες μίας πολυμελούς οικογένειας είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες μίας οικογένειας με ένα ή δύο παιδιά.
Φαίνεται ότι η παρούσα Κυβέρνηση έχει βαλθεί να επιτύχει την πλήρη εξαθλίωση των πολυτέκνων, αφού οι επινοήσεις της δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Χαρακτηριστική είναι και η αποφασισθείσα επαναφορά του ορίου εισοδήματος για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος, κάτι που είχε γίνει και το 1997 με ειδική νομοθετική ρύθμιση, η οποία όμως με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2001 κρίθηκε ως αντισυνταγματική και καταργήθηκε, αφού συνέβαλε τότε στην ανακοπή της ανάκαμψης του δείκτη γεννητικότητας, λόγω του κλίματος ανασφάλειας και αβεβαιότητας που δημιούργησε η έλλειψη σταθερής και αξιόπιστης δημογραφικής πολιτικής σε πολλά νέα ζευγάρια.
Η Κυβέρνηση καταργεί τη χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα και αξιώνει όπως το κατά κεφαλή εισόδημα μιας πολύτεκνης οικογένειας με 4 παιδιά, κάτω των 23 ετών να μην υπερβαίνει το ποσό των 6.600Ευρώ ετησίως (40.000: 6 μέλη ίσον 40.000 ευρώ!) για την χορήγηση τους!!!

Κόντρα στο πνεύμα των καιρών, υπάρχουν λίγες οικογένειες που επιμένουν παραδοσιακά, με 3 ή παραπάνω παιδιά.

Η πληθυσμιακή παρακμή της χώρας μας είναι γεγονός. Το 2025 οι νέοι θα είναι 1.515.000 και οι ηλικιωμένοι 2.598.000.
Ενώ δηλαδή το 2001 οι ηλικιωμένοι ξεπερνούσαν τους νέους κατά 364.000, το 2025 θα τους ξεπερνούν κατά 1.082.000, δηλαδή τριπλάσιο εκείνου του 2004.
Στην σημερινή Ελλάδα ούτε φτώχεια, ούτε άγνοια υπάρχει σε σχέση με την αντισύλληψη. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι έχουμε 100.000 γεννήσεις το χρόνο, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε 3 εκτρώσεις στις 4 εγκυμοσύνες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναλογία εκτρώσεων – εγκυμοσυνών παγκόσμια και η Ελλάδα έχει την θλιβερή πρωτιά. Από τα 4 έμβρυα μόνο το ένα επιζεί. Τα άλλα τρία στερούνται του δικαιώματος της ζωής.
Η Ελλάδα σήμερα είναι μια γερασμένη χώρα αφού το 18% περίπου του πληθυσμού της αποτελείται από ηλικιωμένους, από άτομα δηλαδή ηλικίας άνω των 65 ετών και μόλις το 15,2% από παιδιά ηλικίας από 0 έως 14 ετών.

Τα ποσοστά αυτά είναι τα χειρότερα της ΕΕ. Σύμφωνα με τα κριτήρια του ΟΗΕ μια χώρα χαρακτηρίζεται γηρασμένη όταν το ποσοστό των ηλικιωμένων υπερβαίνει το 7% του πληθυσμού.


πηγή:proslalia.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε