Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Προβληματισμός !συνοψίζοντας ειδησεογραφία και διαδικτυακώς διαμειβόμενη ενημέρωση…

Γράφει ο απέναντι
Τη βδομάδα που ο ένας Καίσαρας επισκέφτηκε το χωράφι
του,τη βδομάδα που ο Καντονά "κήρυξε" (τελικά ανεπιτυχώς)το Bank Run στη Γαλλία,
τη βδομάδα της επίσκεψης και του έτερου Καίσαρα...

μοιράζομαι προβληματισμό
συνοψίζοντας ειδησεογραφία και διαδικτυακώς διαμειβόμενη ενημέρωση

εφόσον οι καταστάσεις τρέχουν,
οι εξελίξεις και οι αποφάσεις περνάνε από πάνω μας,
και μεις κοιτάμε βουβοί, φοβισμένοι κι αβοήθητοι,
προσαραγμένοι στον καναπέ της συνενοχής, έχουμε καταπλακώσει το τηλεκοντρόλ, με κέτσαπ στα χέρια, κλαίμε για την επόμενη δόση της πιστωτικής

όσα λεγόντουσαν όμως βγαίνουνε
και δεν αφορούν πλέον συνομωσιολογικά σενάρια του Λιακόπουλου και του Χαρδαβέλλα

-Στρος-Καν, λοιπόν, και Όλι Ρεν καταφτάνουν για να πείσουν και τους τελευταίους που δυσανασχετούν στον πολιτικό χώρο...
-Αποδεδειγμένα -και από γκρίνια στελεχών της ίδιας της μοιραίας αυτής κυβέρνησης- ο Παπακωνσταντίνου το Μάη δεν διαπραγματεύτηκε τίποτε, από τη φούρια να μη χάσουμε τη μεγάλη ευκαιρία της διάσωσής μας... Βασιλικότερος του βασιλέως, βιάστηκε να υπογράψει τα πάντα.
-Με απόφαση Υφυπουργού Περιβάλλοντος Μανιάτη, ξεκινάει η έρευνα για τα πετρέλαια!!! Πότε; Όχι τη δεκαετία του '80 ή του '90. Τώρα που θα αρχίσουν μία-μία οι πηγές ενέργειας να φεύγουν από την ιδιοκτησία του ελληνικού λαού, ακολουθώντας πιστά την προϊστορία του ΔΝΤ στη Λατινική Αμερική.
-Όπως δήλωσε εύστοχα ο Τζιμάκος, "αφού βάλαν στο κλουβί και την κέλτικη τίγρη, την Ιρλανδία, άλλοι λαοί παίρνουν σειρά". Τα μάτια στραμμένα στους Έλληνες λοιπόν, να δουν πώς θα αντιδράσουν ή θα υπακούσουν και οι άλλοι.

Κατά πώς λέει και ο καίριος Δελαστίκ (και) σ'αυτήν τη συνέντευξη, οι Ευρωπαίοι κοιτάνε πόσο τους παίρνει με τα μέτρα ή όχι. 1 εκατομμύριο κόσμος στο Σύνταγμα, έστω και βουβός, κ το μήνυμα θα ληφθεί. Η προβοκάτσια της 5ης Μαΐου με τους 3 νεκρούς πετυχε -να δεχτούμε ότι δεν ήταν προβοκάτσια, όταν μας δείξουν τους ενόχους(νομίζω "είχαν φτάσει σε στενό κύκλο 25 ατόμων" κατά ΜΜΕ ή κάνω λάθος;), τη στιγμή που είχαν βίντεο και που έχουν συλλάβει όλους τους 20χρονους τρομοκράτες της χώρας..., εκείνους μόνο δεν βρίσκουν;-. Ο κόσμος πάγωσε και κοιτάει σαστισμένος. Αφού τα βλέπουμε, ως πότε; Αυτούς που επιβάλουν την πορεία μας, τους συμφέρει η διαμαρτυρία να αφορά μόνο ...αναρχικούς και γνωστούς-αγνώστους τύπους... Στην Ιταλία-ήδη από χρόνια- όποιος έβγαινε να διαδηλώσει κατά του (αναίτιου, για τα ιταλικά στρατεύματα) πολέμου στο Ιράκ, θεωρούταν αναρχικός ή τερρορίστα... Άμα ρωτούσες βέβαια τον κόσμο, σου έλεγα ότι δεν υπάρχει λόγος να σκοτωνόμαστε εκεί... -Τότε γιατί δεν αντιδράει ο κόσμος...;
Εκεί που είναι άλλοι λαοί, εκεί μας θέλουν. Να κοιτάμε, να συζητάμε κι ως εκεί.
Κι αφού ο κόσμος ξυπνάει και το συζητάει, τι περιμένει; Όπως είπε κι ένας δημοσιογράφος, έχει καταλήξει νά'ναι το πιο σύντομο ανέκδοτο απ'το καλοκαίρι κ δώθε "η έκρηξη της λαϊκής οργής", η οποία όλο αναβάλλεται...


ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Για κανέναν πουλημένο εργατοπατέρα. Για κανένα μικροαστικό συμφέρον. Όχι για την τσεπούλα μου. Για καμμία συντεχνιακή λογική. Όχι για τη διαιώνιση όποιας ρεμούλας και βολέματος.
Για να στείλουμε το μήνυμα. Για να μας λάβουν/λαμβάνουν υπόψιν τους. Και; Πέτυχε τίποτε κανείς με απεργία; Ναι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στις 5 Μάη, πολλοί βουλευτάδες παραδεχτήκανε σε συνεντεύξεις πως φοβόντουσαν ότι θά'μπαινε όντως στη βουλή το πλήθος. Άρα, κάτι ακούνε...
Για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας, για να υπάρχουν-έστω και για να παραβαίνονται- θεσμοί όπως ελευθερία, εθνική κυριαρχία, εργασία κ.ο.κ. Για το "νά'χαμε τρεις δραχμές στην τσέπη και τρεις ο διπλανός". Ειδάλλως, να συνεχίσουμε να στέλνουμε mail και να διαβάζουμε τι έκανε και τι θα κάνει το ΔΝΤ και οι διεθνείς τράπεζες αλλού και δω...
(Σημ.: Η απεργία των ναυτικών προ 10ημέρου, επέτρεψε στα νησιά να δουν ωραίες εικόνες απ'το μέλλον, με άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ! Ναι, άλλοι τα είδαν μισοάδεια, άλλοι μισογεμάτα)

Προτεινόμενα:
- από έναν πολύ δυνατό συνάδερφο, ο "πανηγυρικός" του για την παρελθούσα 28η!
Γ. Μάλφα, "Απο πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα"
-
Στα «δελτία των 8» μιλάει το ΔΝΤ! Μας ψεκάζουνε με το φόβο και το αδιέξοδο. Να τους ψεκάσουμε με την οργή μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος! του Χρήστου Κάτσικα - από τον fygokentros, Καζάνι που βράζει η Ευρώπη!
- Από τον Αυγερόπουλο και τον Εξάντα, Υπέροχη μακροοικονομία
ΤΟ Δ.Ν.Τ. βρίσκεται στη Γουατεμάλα από το 1984. Τα τελευταία εφτά χρόνια η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλά ανεπτυγμένα κράτη. Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%! Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το 1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν από την πείνα και τον υποσιτισμό. Ένα ντοκιμαντέρ συγκλονιστικών αντιφάσεων, όπου τα υπέροχα οικονομικά στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζωή.
Κλείοντας το μακροσκελή κουραστικό αυτό λόγο, αναγκαίες ίσως διευκρινήσεις:
-Οπωσδήποτε οι δημοκρατικές ανατροπές γίνονται στην κάλπη. Πώς θα γίνει με τις συνειδήσεις που παίρνουν υπνωτικό κάθε βράδυ στις 8;
-Να παλαίψω για να γίνει η αναδιανομή του πλούτου, απλά, πιο "δίκαια"; Δεν μας αποδείχτηκε ότι σε ένα τέτοιο σύστημα κάποιος θα τρώει-κάποιος θα κοιτάει; Δε φτάνουν για όλους.
-Οπωσδήποτε η λύση είναι μέσα μας και στην Παράδοσή μας(;). Λιτότητα ζωής, αντικαταναλωτική συνείδηση, συλλογικότητα, κοινοτισμός. Διότι δε ζει κανείς μόνο τρώγοντας.
Μέχρι όμως να συμφωνήσουμε όλοι σ'αυτά, ας εξασφαλίσουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε. Απέναντι σε ξένους σωτήρες και τοπικούς λυπηρούς μεσολαβητές!

Καλά Χριστούγεννα!
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε