Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τρέχουν οι εργασίες στο Ακρωτήρι της Θήρας

Με την ματιά του Κλέαρχου

Inside Akrotiri

Λιγότερο από ένας μήνας μένει - ίσως και πολύ λιγότερο, αν βοηθήσει ο καιρός - για να τοποθετηθεί και το τελευταίο κομμάτι της μεταλλικής κατασκευής πάνω από το Προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου της Θήρας, το οποίο σημαίνει σχεδόν τρεις μήνες νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο!

Παράλληλα, έχει αρχίσει να απομακρύνεται, από το εσωτερικό του χώρου, το παλαιό στέγαστρο του Μαρινάτου, καθώς και οι σκαλωσιές, ανάλογα, βέβαια πάντα, με την πορεία των εργασιών εντός του στεγάστρου, όπως μονώσεις, ψευδοροφές, και ηλεκτρομηχανολογικά δίκτυα. Στην φωτογραφία από το πρώτο φάτνωμα (χώρος μεταξύ πρώτου και δεύτερου άξονα στύλων), μπορεί να διακρίνει κανείς την διαφορά του νέου στεγάστρου (αριστερά) από το παλαιό στέγαστρο του Μαρινάτου (δεξιά), το οποίο προστάτευσε τον οικισμό για περισσότερο από 40 χρόνια.
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε