Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ...

Γράφει η Χριστίνα Πουτέτση

Τελικά έγινε η ζημιά στον ελληνικό τουρισμό από τη στάση της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ απέναντι στη χώρα μας τον περασμένο χειμώνα. Η Ελλάδα «πέφτει» στις επιλογές των γερμανών τουριστών, παρά το ότι εφέτος ταξίδεψαν στο εξωτερικό περισσότερο από κάθε άλλη θερινή περίοδο, με τα...
ταξιδιωτικά πρακτορεία στη Γερμανία να σημειώνουν αύξηση 6% εφέτος σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Μάλιστα, αν η αύξηση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής συνεχιστεί, τα πρακτορεία ταξιδίων στη Γερμανία θα κλείσουν την τρέχουσα θερινή περίοδο παρουσιάζοντας ρεκόρ πωλήσεων.

Ωστόσο η Ελλάδα δεν επωφελείται από την αύξηση αυτή καθώς η ζήτηση για τη χώρα αλλά και για την Πορτογαλία εμφανίζει πτώση, παρ΄ όλο που στις κρατήσεις κυριαρχούν μεσογειακοί προορισμοί, με πρωταγωνίστριες την Τουρκία και την Αίγυπτο. Καλές επιδόσεις έχουν επίσης μακρινοί προορισμοί σημειώνοντας αύξηση 11%.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τη συνεχή δειγματοληπτική έρευνα GfΚ Τravel Ιnsights για τις κρατήσεις τουριστικών πακέτων του τμήματος GfΚ Retail and Τechnology, η οποία βασίζεται στα στοιχεία των κρατήσεων ενός δείγματος 1.200 τουριστικών πρακτορείων αντιπροσωπευτικά της υψηλής ταξιδιωτικής αγοράς στη Γερμανία. Τη σημαντική μείωση από τη γερμανική αγορά διαπιστώνει και η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου κυρία Χριστίνα Τετράδη, με τις αφίξεις από Γερμανία να είναι κατά 19% χαμηλότερες στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουλίου. Συνολικά ο προορισμός έχει απώλειες της τάξεως του 1,7% για τον μήνα που πέρασε, καθώς θετικά (+10%) κινήθηκαν οι αγορές της Ολλανδίας, του Βελγίου και της Δανίας, ενώ και η Μεγάλη Βρετανία παρουσίασε θετικό πρόσημο (3%) λόγω των πτήσεων της easyJet.

Σε σταθερά επίπεδα παραμένουν οι αφίξεις από Γερμανία στον Νομό Μαγνησίας, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κ. Λεβέντης . Τονίζει ωστόσο την προσπάθεια που έχει γίνει από τον νομό για διείσδυση στην αγορά αυτή με την τακτική συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, καθώς ήδη εκτελούνται τέσσερις πτήσεις κρατήσεων της τελευταίας στιγμής κάθε εβδομάδα από Γερμανία. Η Ελλάδα προσπαθεί με τις μειώσεις των τιμών να καταπολεμήσει την ύφεση του τουρισμού που προκλήθηκε από την κρίση. Ταξίδια της τελευταίας στιγμής είναι διαθέσιμα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές προς την Ελλάδα, την Ταϊλάνδη και την Πορτογαλία, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, και οι δαπάνες ανά άτομο ανά διανυκτέρευση πρόσφατα έχουν μειωθεί από 10% ως και 25% σε σχέση με πέρυσι.

Οι χαμηλότερες τιμές στα πακέτα των διακοπών εφέτος είχαν θετική επίδραση στην τάση των Γερμανών να ταξιδέψουν, με τη μέση τιμή που καταβάλλεται για τις καλοκαιρινές διακοπές να είναι στα 664 ευρώ ανά άτομο, 2,8% χαμηλότερη σε σχέση με το 2009 περίπου για το ίδιο διάστημα παραμονής. Ωστόσο οι παραθεριστές της τελευταίας στιγμής προσέχουν πολύ περισσότερο την τιμή του πακέτου δαπανώντας σχεδόν 1/3 λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με τους άλλους ταξιδιώτες, ενώ η διάρκεια παραμονής τους στον προορισμό είναι κατά δύο ημέρες μικρότερη.

Αντίθετα οι Γερμανοί πληρώνουν εφέτος σημαντικότερα υψηλότερες τιμές από ό,τι το περασμένο καλοκαίρι για διακοπές σε προορισμούς όπως η Αίγυπτος, οι Μαλδίβες και η Κροατία. Στην κορυφαία θέση για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι χάρη στις καλές συνδέσεις με πτήσεις. Συνολικά όμως οι διακοπές σε περιοχές της Ισπανίας έχουν παρουσιάσει μικρή πτώση αυτό το καλοκαίρι.

Δεύτερος πιο ισχυρός προορισμός είναι η Τουρκία, που αύξησε το μερίδιο αγοράς της, αλλά όχι για τα ταξίδια που είναι προγραμματισμένα εκ των προτέρων. Η Γερμανία και η Ιταλία είναι επίσης δημοφιλείς προορισμοί για κρατήσεις διακοπών τελευταίας στιγμής με μερίδια πωλήσεων της τάξεως του 7,3% και 5,3% αντίστοιχα, ενώ και κοντινοί προορισμοί όπως η Γαλλία, η Ολλανδία και η Πολωνία έχουν μεγαλύτερη ζήτηση εφέτος το καλοκαίρι απ΄ ό,τι το προηγούμενο έτος.

πηγή:Β'ημα
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε