Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ:ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΥΣ!

Αντιγράφουμε από τις "Αγιορείτικες Μνήμες":

Το σχέδιο της Ιεράς Μονής Φιλοθέου (δεξιά) είναι του Ιάπωνα καλλιτέχνη Καζούγια Μοριμότο (φωτογραφία αριστερά), ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα το Άγιο Όρος. Σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στον σημερινό «Αγγελιοφόρο», αναφέρθηκε και στις εντυπώσεις του από αυτή την επίσκεψη.

«Βρισκόμουν στην Κωνσταντινούπολη και ο ιδιοκτήτης του ξενώνα όπου έμενα ήταν Έλληνας και πρότεινε, μιας και είμαι καλλιτέχνης, να επισκεφτώ τη χώρα σας και ειδικά το Άγιον Όρος». Ο ίδιος -φορώντας έναν ξυλόγλυπτο σταυρό, σουβενίρ από την επίσκεψή του στην Αθωνική Πολιτεία- συμπληρώνει:

«Ομολογώ ότι δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία, ούτε καν με το βουδισμό. Θα έλεγα, μάλλον εντυπωσιάστηκα από το πρώτο αντίκρισμα, που ήρθε να ενισχύσει τις πρώτες κιόλας ενδιαφέρουσες περιγραφές για τη μοναστική ζωή και τη δημιουργία αυτής της μοναδικής κοινωνίας, στην οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος στις γυναίκες. Μια καστροπολιτεία που σου κόβει την ανάσα και που εντυπωσιάζει τόσο με την αρχιτεκτονική της όσο και με την εκκλησιαστική της τέχνη».

Ο ίδιος, ανατρέχοντας στις εικόνες του Άθω, προσθέτει: «Όλη αυτή η εικόνα με τους χωμάτινους δρόμους και τη φύση, τα σημεία όπου δεν υπήρχε καν ηλεκτρικό ρεύμα, ήταν σε απόλυτη αντίθεση με ότι ζει κανείς στην Ιαπωνία. Κάποιες στιγμές, όταν πέφτει η μέρα και βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το σκοτάδι του ουρανού -με μοναδικό φως τα αστέρια- και την ομορφιά του τοπίου και της υπέροχης θάλασσας, νιώθεις πραγματικά τη γαλήνη να σε κυριεύει και αισθάνεσαι ότι πραγματικά συναντάς τον εαυτό σου. Είναι εκπληκτική η αίσθηση της αρμονίας που αποπνέει».


Ό,τι και να πούμε εμείς,είναι λίγο:Συγχαρητήρια στον Ιάπωνα για το σχέδιο του κι ελπίζουμε να βρήκε κι αυτός κάτι στον Άθωνα,όπως πάρα πολλοί άλλοι ξένοι.

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ",ΣΩΘΗΚΑΜΕ!
Επιτρέπεται η αντιγραφή και ιεραποστολική αξιοποίηση των κειμένων πού θα βρείτε εδώ, είτε ημετέρων ή αντεγραμμένων από άλλους ιστοχώρους, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ορθόδοξα ή φιλορθόδοξα ιστολόγια με υποχρέωση την αναφορά πηγής και συγγραφέως του κειμένου και την μη περικοπή αυτού για οποιονδήποτε λόγο.Τα ανυπόγραφα άρθρα και όσα δεν αναφέρουν πηγή ανήκουν στο υποφαινόμενο ιστολόγιο.
Συνήθως οι εικόνες πού χρησιμοποιούμε, παρέχονται από την αναζήτηση google.Αν νομίζετε ότι η ανάρτηση τους θίγει δικαιώματα σας, ειδοποιήστε να τις κατεβάσουμε.

Ευχαριστούμε